Hyppää sisältöön

Kiiltokuvapoika kyllästyi kakkoskuljettajan rooliin: "Valtterista on tullut vähän julmempi ja rajumpi" – Bottaksen avoimuus sai kehuja

Valtteri Bottaksen Australian GP:n voitto oli Jälkihien pääaihe.

"Luodit meni ihan minne sattuu ja ammunnassa oli epätoivon ulottuvuus"
"Luodit meni ihan minne sattuu ja ammunnassa oli epätoivon ulottuvuus"
Jonne Niemeläinen

Valtteri Bottaksen voitto formula ykkösten kauden ensimmäisestä GP:stä sai paljon hehkutusta Ylen aamu-tv:n Jälkihiessä. Urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Kalle Rantala ihailivat, kuinka Bottaksesta on kuoriutunut hankalan viime kauden jälkeen täysin uusi mies.

Australian GP:n voiton jälkeen Bottas kuittaili epäilijöilleen muun muassa C Moren haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– Voitto antaa ihan mielettömän piristysruiskeen Valtteri Bottakselle. Häntä kritisoitiin viime kaudella paljon, kun hän jäi kakkoskuljettajaksi. Hänestä on tullut vähän julmempi ja rajumpi. Hän myönsi, että hän ei ole enää niin kiltti, Kanerva mietti.

Valtteri Bottas juhlii palkintokorokkeella.
Valtteri Bottas juhlii Australian GP:n voittoa. Kuva: AOP

Bottas on kertonut vuosien varrella avoimesti ongelmistaan. Alkuvuodesta hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), kuinka hän on ollut F1-uransa aikana työuupumuksen rajoilla.

– Bottas on muuttanut kokonaisvaltaista suhtautumistaan urheilemiseen. Aikaisemmin on ollut ehkä vähän sellaista pientä yliyrittämisen makua. Hänellä oli pitkä ylirasitustila, joka kesti käytännössä kaksi vuotta. Se näkyi välillä aika rajustikin suorituksissa. Toivottavasti nyt lähtee, Rantala sanoi.

– Minusta oli hirvittävän hienoa, että Bottas puhui avoimesti vaikeuksistaan. Hän kuvasi millaista se urheilijan elämä voi olla sisältäpäin, Meriläinen ihasteli.

Klikkaa jutun kuva ja katso koko Jälkihiki. Jälkihiessä keskusteltiin myös Kimi Räikkösestä, Kaisa Mäkäräisestä ja jääkiekosta.

Lue myös:

Kommentti: Valtteri Bottaksen alatyyliset kuittailut vain hymyilyttävät – paluu osakilpailuvoittajaksi on kaunis tarina terveyden merkityksestä

”Se oli emämunaus” – asiantuntija ylistää Valtteri Bottaksen dominointia ja kertoo, miksi nyt on varaa juhlia

Voittaja-Bottas näpäytti kovasanaisesti kriitikoitaan C Morella, tallipomo kertoi kovasta pelilikkeestä loppuhetkillä: "Emme voineet pysäyttää häntä"

Valtteri Bottas herkistyi historiallisesta 26 pisteen voitosta: ”Tämä oli paras kisani koskaan"

Kimi Räikkösen eleet ja mykistävä tilasto herättivät huomiota – ”Uuden alun hedelmät alkavat näkyä”

Täydellistä dominointia! Bottas tykitti murskavoittoon Hamiltonista F1-kauden avauksessa ja otti historiallisen lisäpisteen, Räikkönen selvisi lähtödraamasta pisteille

Hurja alku F1-kaudelle! Bottas otti huiman voiton, Räikkönenkin pisteille – näin Australian GP eteni

Suosittelemme sinulle