Hyppää sisältöön

Ilves ja Lukko puolivälieriin, SaiPa ja JYP kesälomalle – Eric Perrin sai syöttöpisteen mittavan uransa viimeisessä vaihdossa

Ilves löi SaiPan ja Lukko JYPin jääkiekon SM-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisevissa otteluissa. Lukko kohtaa puolivälierissä Tapparan ja Ilves Kärpät. Videon kuvalähde: Telia TV.

Eric Perrin.
Henri Pitkänen

Tampereen Ilves ja Rauman Lukko varmistivat viimeisinä joukkueina paikkansa jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Ilves löi ratkaisevassa ottelussa SaiPan 4–2 ja Lukko piti JYPin kurissa Raumalla maalein 4–1. Ilves ja Lukko etenivät jatkoon voitoin 2–1.

Jännittävän pudotuspelisarjan pelanneet Ilves ja SaiPa etenivät tasatahtiin kaksi ensimmäistä erää, mutta päätöserässä Ilves nykäisi ratkaisevan eron. Teemu Rautiainen laukoi tarkasti voittomaalin ylivoimalla, ja lopullisen niitin iski SaiPa-puolustaja Brenden Kichtonin harhasyötön jälkeen liukas Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen.

Ilveksen ykkösketju Eemeli SuomiArttu Ruotsalainen–Rautiainen pelasi jälleen todella vahvan ottelun, ja Rautiainen pääsi vastaamaan voittomaalista.

– Kerrankin pääsin siihen Ruotsalaisen paikalle pyörittämään, ja ajattelin yrittää, kun tuo laukominen on jäänyt vähän vähemmälle viime aikoina. Kiva kun osui ja laukaus oli aika onnistunut, Rautiainen sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Eläinpaitojen kohtaamisessa Kärppiä vastaan Ilves on selvä altavastaaja, mutta Rautiainen näkee mahdollisuuden.

– Se on Suomen paras joukkue, mutta jos ei koita, ei voita. Heillä on ylivoimainen materiaali, mutta lähdetään haastamaan. Palautellaan nyt kuitenkin ensin ja lähdetään sitten miettimään vastustajaa.

Lukko pudotti JYPin kyydistä toisessa erässä

Raumalla avausmaalista vastasi ylivoimalla avauserässä Janne Keränen, ja se jäi lopulta voittomaaliksi. Toisessa erässä Ville Heinola ja Rony Ahonen lisäsivät johtoa, eikä JYP enää päässyt peliin mukaan. Brandon DeFazio teki viimeistään jyväskyläläisten kiriyritykset tyhjiksi viimeistelemällä Lukolle neljännen osuman tyhjään JYP-rysään.

Samalla kun JYPin kausi päättyi, päättyi myös SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimman ulkomaalaispelaajan Eric Perrinin maineikas jääkiekkoura. SM-kullan jyväskyläläisille keväällä 2012 ratkaissut kanadalainen Perrin, 43, pelasi SM-liigassa 643 runkosarjaottelua tehopistein 189+343=532. Pudotuspeleissä "Lavalin leijona" keräsi 96 ottelussa 75 (28+47) pistettä.

Ilves kohtaa puolivälierissä Kärpät ja Tappara Lukon. Ottelun viimeisessä vaihdossa Perrin sai vielä yhden pudotuspelitehopisteen tililleen, kun hän alusti David Tomasekin kavennusmaalin ajassa 59.47.

Perrinin komean uran tyylikkään päätöksen voi katsoa kuvaa klikkaamalla.

Uutista päivitetty kello 21.56: lisätty Teemu Rautiaisen kommentteja.

Lue myös:

Viimeisessä vaihdossa tehopisteille päässyt Eric Perrin poistui kaukalosta haikeissa ja tunnerikkaissa tunnelmissa: "Olen ylpeä urastani ja siitä, mitä olen saanut aikaan"

Ilves haastaa Kärpät ja Lukko Tapparan – katso tästä puolivälierien otteluohjelma

SaiPa lähti juhlakauteen suurin satsauksin ja odotuksin, mutta puolivälierät jäivät haaveeksi: “Pitää katsoa peiliin ja miettiä, onko johtamistapani ollut liian ankara”

Kommentti: JYPin urheilullinen romahdus on ollut dramaattista

IL: Sami Kapanen Sveitsissä neuvottelemassa päävalmentajasopimuksesta – urheilujohtajan mukaan ei ole mitään kerrottavaa

Suosittelemme sinulle