Hyppää sisältöön

Herätys: Työntekijöiden mielenterveysongelmat kasvussa, brexitille lisäaikaa huhtikuulle, keväistä keliä koko maahan

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

nainen laiturilla silhuettina, taustalla järvimaisema
Mielenterveysongelmat kasvavat suomalaisten keskuudessa voimakkaasti. Kuva: AOP
Yle

Mielenterveyden horjumisesta johtuvat sairauspoissaolot lisääntyvät

Suomalaiset ovat perinteisesti jääneet sairauslomille tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi. Tilanne on nyt muuttumassa. Mielenterveysongelmat kasvavat niin voimakkaasti, että ne voivat nousta sairauslomien kärkeen jo kahden vuoden kuluessa.

Britannia sai EU-erolle lisäaikaa

EU-maiden johtajat ovat koolla Brysselissä 21. maaliskuuta.
EU-maiden johtajat ovat koolla Brysselissä 21. maaliskuuta. Kuva: Aris Oikonomou / AFP

Britannian ero Euroopan unionista viivästyy. Jäsenmaiden johtajat päättivät lykätä eropäivää ensi viikon perjantaista kahdella viikolla eteenpäin. Britannian parlamentti äänestää erosopimuksen hyväksymisestä kolmatta kertaa ensi viikolla. Britannian pääministeri Theresa May oli tyytyväinen saamaansa lisäaikaan, vaikkei se ollut hänen alkuperäisen pyyntönsä mukainen.

Jussi-pystit jaossa

Jussi-patsaat
Ensimmäisen kerran Jussit jaettiin jo vuonna 1944. Tunnustus on yksi Euroopan vanhimmista elokuvapalkinnoista. Kuva: Martina Näreharju / Yle

Kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnot jaetaan tänään. Eniten ehdokkuuksia ovat keränneet elokuvat Juice ja Hölmö nuori sydän. Teppo Airaksisen ohjaama Juice on ehdolla kahdeksan Jussin voittajaksi ja Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän tavoittelee kuutta palkintoa.

Chisu päivitti itsensä, kun oma elämä ja maailma ympärillä muuttuivat

Chisu tekee musaa studiossaan.
Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Chisu. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Chisu julkaisee uutta musiikkia tauon jälkeen. Ylen haastattelussa muusikko kertoo, kuinka hän muutama vuosi sitten huomasi, ettei tunnista itseään esiintyvästä Chisusta. Artisti päätti uudistaa itsensä suuntaan, joka kuvastaa muutosta hänen omassa elämässään sekä ympäröivässä maailmassa.

Aurinkoa koko maahan

Perjantain sääennuste.
Kuva: Yle Sää

Sää on yleisesti aurinkoinen ja poutainen koko maassa, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Pohjoistuuli voi vielä puhaltaa aamusta, mutta päivän aikana tuuli heikkenee. Etelässä lämpötilat kohoavat 5–6 asteeseen ja pohjoisessakin on lämpöasteita aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Suosittelemme sinulle