Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

ARD:ltä paljastus – ensimmäinen saksalaisurheilija kytketty dopingskandaaliin

ARD-kanavan mukaan saksalainen olympiapikaluistelija on kytketty Erfurtin dopingringin epäiltyjen joukkoon.

Pyeongchang Gangneung pikaluisteluareena
Kuva: EPA
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksaa olympialaisissa edustanut pikaluistelija on Seefeldin MM-hiihdoissa paljastuneen dopingringin epäilyjen joukossa, uutisoi saksalainen ARD.

Pikaluistelija oli uutisen mukaan käyttänyt useita kertoja veridopingia verkoston keskushenkilöksi epäillyn saksalaislääkäri Mark Schmidtin asiakkaana.

Dopingverkoston asiakkaiksi epäillään 21:tä urheilijaa kahdeksasta Euroopan maasta. Urheilijat ovat viidestä lajista, joista tiedossa on neljä: maastohiihto, pikaluistelu, yleisurheilu ja pyöräily.

Heidän epäillään käyttäneen veridopingia 2011-2019 välisenä aikana ympäri maailmaa, muun muassa Suomessa ja 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa.

"Yksi urheilija sai paniikkikohtauksen" – Kansainvälisestä dopingverkostosta paljastui hurjia yksityiskohtia, syyttäjä puhuu ihmiskokeista

Kansainvälinen dopingpommi suurenee: 21 urheilijaa epäillään veridopingista, rikkeitä tehty myös Suomessa – KRP: Ei apupyyntöjä

MM-kisoissa hiljaa ollut Therese Johaug tuomitsi Seefeldin dopingskandaalin jyrkästi Expressenin haastattelussa: "Hirvittävän surullista" Yllätyskäänne Seefeldin dopingskandaalissa: Paljastuksia tehnyt hiihtäjä pidätetty Itävallassa

Seefeldin MM-hiihtojen dopingvyyhti kasvaa: Kolmas virolaishiihtäjä myönsi veridopingin käytön

Kari-Pekka Kyrö väittää, että veridopingin käyttö on helppoa ja riskitöntä, testauspäällikkö vastaa: "Järjestelmä ei ole aukoton"

Kari-Pekka Kyrö: Seefeldin dopingratsiat olivat mahtipontista teatteria, jossa kiinni saatiin pikkutekijät – ”Siellä viivalla ne isot lohet uiskentelevat"

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaaliin liittyy myös muita lajeja – huippupyöräilijä tunnusti veridopingin

Suosittelemme sinulle