Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

TPS:lle ensimmäinen voitto puolivälierissä - "Onneksi kiekko alkoi pomppia meillekin"

Turun Palloseura nappasi ensimmäisen voittonsa jääkiekon puolivälieräsarjassa, kun joukkue kukisti maanantaina HPK:n kotihallissaan 3-2.

Otto Nieminen, TPS
Otto Nieminen, TPS Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Turkulaisten sankariksi nousi Otto Nieminen, joka teki voittomaalin ensimmäisen jatkoerän viimeisellä minuutilla. HPK johtaa puolivälieräsarjaa 2-1.

HPK hallitsi avauserää, ja loistavasti pelannut HPK-vahti Emil Larmi sai olla lähes toimettomana maalin suulla. Janne Tavi vei vierasjoukkueen johtoon runsaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tavi oli jätetty aivan yksin TPS:n maalin suulle, ja mies nosti taidokkaasti rystyllä kiekon ohi Henrik Haukelandin.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Palloseura, mutta Niemisen tasoitusmaali jäi erässä kotijoukkueen ainoaksi osumaksi.

Kotiyleisö juhli jo TPS:n voittoa kolmannen erän alussa, kun Jonne Virtanen vei TPS:n johtoon. Iloa riitti kuitenkin vain pari minuuttia, kun Markus Nenonen toi hämeenlinnalaiset tasoihin.

Päätöserän lopulla TPS:llä pääsi yrittämään voitto-osumaa ylivoimalla, mutta Larmi torjui loistavasti turkulaisten laukaukset, ja ratkaisu siirtyi jatkoerään.

– Onneksi kiekko alkoi vähitellen pomppia meillekin suosiollisesti muutaman huonon pelin jälkeen, iloitsi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Hän kehui erityisesti Niemistä, jonka maalijyvä on sopivasti löytynyt ratkaisupeleihin.

– Avauserässä oli jo monta hyvää maalipaikkaa, ja jatkoerässäkin maalit olivat lähellä, mutta viimeistely ei vaan onnistunut, HPK:n valmentaja Antti Pennanen sanoi.

Suosittelemme