Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Laura Huhtasaari joutui uhkauksen kohteeksi – teosta epäilty kokoomuspoliitikko eroaa puolueesta

Poliisi tutkii tapausta. Kokoomus sanoutuu teosta jyrkästi irti.

Suuri Vaalikeskustelu 25.01.2018, TV1. Laura Huhtasaari
Laura Huhtasaari (ps.) Kuva: Derrick Frilund / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi vahvistaa Ylelle tutkivansa perussuomalaisten varapuheenjohtajaan Laura Huhtasaareen kohdistunutta uhkausta.

Huhtasaari on kertonut, että epäilty uhkaus on tullut puhelimella hätäkeskukseen ja se on koskenut myös hänen perhettään.

Uhkausepäilystä kertoi ensimmäisenä perussuomalaisten puoluejulkaisu Suomen Uutiset.

Poliisi ei kerro tapauksesta tässä vaiheessa tutkintaa enempää. Asiasta tiedotetaan poliisin mukaan yksityiskohtaisemmin ensi viikolla tai tutkinnan salliessa.

Epäilty on kokoomuspoliitikko

Uhkaajaksi epäilty henkilö on Huhtasaaren mukaan porilainen kokoomuspoliitikko. Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila kertoo Ylelle, että hän on kuullut asiasta.

Knuuttila ei kerro tarkemmin, minkätasoisesta poliitikosta epäilyssä on kyse eikä esimerkiksi sitä, onko poliitikko valtuutettu tai jonkin lautakunnan jäsen. Hänen mukaansa kokoomus irtisanoutuu jyrkästi uhkauksesta, jos epäilyt pitävät paikkansa.

– Suomi on oikeusvaltio ja asia tutkitaan ensin. Mutta jos asia vahvistuu, tällaisessa henkilöllä ei ole enää mitään asiaa kokoomuksen toimintaan, Knuuttila sanoo.

Varavaltuutettu eroaa kokoomuksesta

Ylen tietojen mukaan kyse on porilaisesta varavaltuutetusta, joka on kaupungissa hyvin tunnettu henkilö. Kyseinen poliitikko myöntää Ylelle olevansa epäiltynä ja kertoo eroavansa puolueesta tapauksen takia.

Epäillyn motiivi teolle jää epäselväksi. Hän kertoo toimineensa kokoomuksen arvojen vastaisesti ja pyytää Huhtasaarelta anteeksi.

Viime viikonloppuna ulkoministeri Timo Soini (sin.) joutui hyökkäysyrityksen kohteeksi Vantaalla ja vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaan kimppuun käytiin Helsingissä metroasemalla. Laura Huhtasaaren kodin ikkunat rikottiin viime presidentinvaalien alla.

Suosittelemme sinulle