Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Iso jätekasa palaa Kempeleessä, alueen ihmisiä kehotetaan välttämään savussa liikkumista

Pelastuslaitos arvioi sammutustöiden kestävän useita tunteja.

Läheltä
Kuva: Yle
Emma Hinkula,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Iso jätekasa palaa Kempeleen jätekeskuksessa Pohjois-Pohjanmaalla aiheuttaen savua lähiympäristöön. Päivystävä palomestari Vesa Ek kertoo, että palo ollaan saatu nyt hillittyä ja savuhaitat ympäristölle ovat enää vähäiset.

Alueen asukkaiden kannattaa Ekin mukaan edelleenkin pitää ilmastointi suljettuna. Palopaikka sijaitsee melko lähellä Kempeleen keskusta.

Päivystävä palomestari oli aamuviiden maissa vasta matkalla paikalle eikä osannut arvioida tarkemmin savun määrää.

– Kunhan ihmiset alkavat heräillä töihin ja liikkumaan, hätäkeskukseen varmaan tulee muutenkin ilmoituksia savun hajusta. Se on ennaltaehkäisevää, että halutaan saada vähän informaatiota ihmisille, Ek sanoi.

Hieman ennen puoli seitsemää pelastuslaitos tiedotti, että savua on Kempeleen Riihivainion, Ristisuon ja Asemanseudun alueella.

Pelastuslaitos arvioi sammutustöiden kestävän useita tunteja. Pyörittävä tuuli ja jätekasan suuruus vaikeuttavat sammutusta.

– Jätepenkka on tosi iso ja haastava sammuttaa, se on korkea, leveä ja vaikeasti jalan tavoitettavissa. Konekalustoa pitäisi saada paikalle, Ek kertoi.

Palomestari arvioi, että jätekasa on kytenyt jo pidempään, mutta sääolojen muuttuminen on voimistanut paloa. Kasassa on muun muassa rakennusjätettä.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen aamukolmen jälkeen.

Suosittelemme