Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Naisleijonat kukisti MM-kenraalissa niukasti Japanin – Räty venyi tärkeisiin torjuntoihin kolmannessa erässä

Suomen maaleista vastasivat Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen.

Petra Nieminen
Petra Nieminen teki Suomen 2-0 osuman perjantain harjoitusottelussa Japania vastaan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti harjoitusmaaottelussa Japanin maalein 2–0. Vierumäellä pelatussa ottelussa Suomi teroitti kynsiään ensi viikon torstaina Espoossa käynnistyviä MM-kilpailuja varten.

Suomen maalintekijät olivat Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen. Noora Räty torjui Suomen maalilla 18 laukausta. Avauserässä Japani ei saanut yhtään laukausta Suomen maalille asti, mutta toisessa ja etenkin kolmannessa erässä Räty joutui venymään muutamaan tärkeään torjuntaan.

Japanin Nana Fujimotolle kertyi 28 torjuntaa.

Naisleijonat hävisi joulukuussa Vierumäellä Japanille 2–3 jatkoajan päätteeksi, mutta pystyi perjantaina kääntämään vähämaalisen ottelun edukseen.

Hyökkääjän paikka auki

Suomi pääsi hiomaan myös erikoistilanneosaamistaan, kun jäähyt värittivät peliä kahden ensimmäisen erän aikana. Hiirikoski teki maalinsa siirretyn rangaistuksen aikana ja Nieminen ylivoimalla.

Perjantain ottelussa Suomen Annina Rajahuhta ja Vilma Tanskanen kisasivat MM-joukkueeseen vapaana olleesta 13. hyökkääjän paikasta.

Kumpikin pelasi alemmissa ketjuissa, ja Tanskanen saalisti syöttöpisteen Suomen avausmaaliin. Valinta kaksikon välillä tehdään viikonlopun aikana.

Naisten MM-kilpailut pelataan Espoossa 4.–14. huhtikuuta. Tutustu Ylen kisaoppaaseen osoitteessa yle.fi/naistenmm.

Lue myös:

Naisleijonien MM-kotikisojen joukkue nimetty – nuoret superlupaukset mukana, Räisänen ei toipunut pelikuntoon

Suomalaista jääkiekkohistoriaa tehnyt Venla Hovi satsasi kotikisoihin ja pelasi koko kauden ammattimaisesti, mutta helppoa se ei ollut: "Tuli hetki, kun pääkoppa meinasi oikeasti hajota"

Naisleijonat on valmis haastamaan niin USA:n kuin Kanadankin – "Tämä pelaajasukupolvi tietää, että jos jonain iltana kaikki natsaa, pystymme voittamaan heidät"

Suosittelemme sinulle