Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Uskomatonta draamaa Korsikan MM-rallissa! Katso, miten kaikkien aikojen rallikuski teki ikävän virheen, Kalle Rovanperänkin kisa pilalle hurjalla pätkällä

Kalle Rovanperän Korsikan MM-ralli sai suuren kolauksen.

Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Korsikan MM-rallin yhdeksäs erikoiskoe, Castagniccia, puhutti jo paljon etukäteen. Reilut 47 kilometriä pitkä erikoiskoe oli MM-rallikauden toistaiseksi pisin. Etukäteen puhutti paljon se, että kaikkialla ei löytynyt Korsikalle tuttua asvalttia.

Mutta osoitti kohuttu erikoiskoe muutenkin voimansa. Sen saivat kokea kaikkien aikojen kovin rallikuljettaja Sébastien Loeb ja suomalaislupaus Kalle Rovanperä.

Loeb teki mielenkiintoisten ajovirheen ja ajautui ulos tieltä.

– Minulla oli aliohjausta. En voinut kääntyä ja menin suoraan pientareelle. Menetin paljon aikaa kääntyessäni.

Loeb jäi 40,7 sekuntia ek:n voittaneesta Dani Sordosta. Jo avauspäivänä ongelmista kärsinyt Loeb ajaa rallissa yhä kahdeksantena.

Kalle Rovanperä joutui puolestaan pysähtymään 24,0 kilometrin kohdalle erikoiskokeelle. Auto oli tien sivussa. Kuljettajat olivat kunnossa, mutta sen enempää tietoa tilanteesta ei heti alkuun ollut.

Rovanperälle pysähdys oli ikävä takaisku, sillä hän oli päässyt kelvolliseen vauhtiin lauantaiaamuna. Myös pitkällä erikoiskokeella oli tullut hyviä väliaikoja. Rovanperä ajaa ensimmäistä kertaa ikonista Korsikan MM-rallia.

– Oli liukas paikka. Lika oli merkitty nuottiinkiin, mutta paikka oli silti liukkaampi kuin odotin. Meni vaan liian leveäksi. En tiedä, miksi niin kävi. Täytyy katsoa. Omasta mielestäni en niin kovaa, että takakulma hajosi, Rovanperä sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Skoda tiedotti myöhemmin, että Rovanperältä jää lauantain kisapäivä kesken. Rovanperä ei pysty jatkamaan enää tänään rallia. Turvakaari on rikki ulosajon jälkeen, joten allkuperäisestä poiketen Rovanperä ei pysty jatkamaan rallia sunnuntainakaan. Hän johti ennen ongelmiaan WRC2 Pro -luokkaa ja oli kaiken kaikkiaan WRC2-ajokeista seitsemäntenä.

Katso Loebin ja Rovanperän tilanteet jutun videoita klikkaamalla.

TILANNE 9/14 EK:N JÄLKEEN

1. Ott Tänak Toyota 2.03,16,3 2. Elfyn Evans Ford + 2,3 3. Thierry Neuville Hyundai + 17,2 4. Dani Sordo Hyundai + 33,3 5. Sebastien Ogier Citroen + 49,7 6. Teemu Suninen Ford + 1.13,7 7. Esapekka Lappi Citroen + 1.47,7 8. Sebastien Loeb Hyundai + 3.12,5 9. Kris Meeke Toyota + 4.02,3 10. Jari-Matti Latvala Toyota + 4.10,3

Ek 11 - live, kello 17.00 TV2.

Päivän kooste, kello 21.00 TV2.

Kaikki rallin MM-sarjasta täällä (Yle Areena).

Yle seurasi hetki hetkeltä Korsikan MM-rallia: Pitkä lauantai päättyi hurjiin tilanteisiin – katso myös puhuttavat videot

Lue lisää:

Yle seurasi hetki hetkeltä Korsikan MM-rallia: Pitkä lauantai päättyi hurjiin tilanteisiin – katso myös puhuttavat videot

Kalle Rovanperä väläytti hyvää vauhtia! Näin juro ilme vaihtui jo hymyyn: ”Menee paljon paremmin”

Päivitetty kello 15.31. Rovanperä ei pysty jatkamaan sunnuntaina.

Suosittelemme