Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Yllätyspäätös! Seiväshyppääjä Wilma Murto vaihtaa jälleen valmentajaa – yhteistyö edellisen kanssa kesti vain puoli vuotta: "Näkemyseroja monesta asiasta"

Wilma Murron uusi valmentaja on Mikko Latvala.

Wilma Murto
Wilma Murto hakee urallaan oikeaa suuntaa. Kuva: Felipe Trueba / EPA
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Seiväshyppääjä Wilma Murron ja valmentaja Steve Ripponin yhteistyö päättyy. Suomen Urheiluliitto tiedottaa, että Murron uusi valmentaja on Mikko Latvala.

– Opin hirveästi tänä aikana Steven kanssa, mutta hallikauden jälkeen todettiin, ettei yhteistyötä kannata jatkaa, koska meillä oli näkemyseroja niin monesta asiasta, Murto sanoo tiedotteessa.

Murto, 20, ylitti hallikaudella korkeuden 451, mutta hän epäonnistui EM-hallikisoissa Glasgow'ssa. Murto jäi EM-kisoissa karsintaan. Hallikausi oli kokonaisuutena Murrolla pettymys.

Ripponin ja Murron yhteistyö kesti vain puoli vuotta. Rippon aloitti Murron päävalmentajana viime syyskuussa.

Uusi valmentaja Latvala työskentelee Kuortaneella urheilulukion hyppy- ja moniotteluryhmän valmentajana sekä hierojana. Tämän vuoksi vastikään Lahteen muuttanut Murto muuttaa nyt Kuortaneelle.

– Kun alettiin jutella, käydä läpi tekniikkaa ja Latvalan tapaa valmentaa, hän sanoi heti oikeita asioita. Hän toi myös kysymättä esiin sellaisia asioita, joita olisin kysynyt, Murto sanoi.

Latvala, 38, on entinen seiväshyppääjä, joka saavutti urallaan muun muassa 22-vuotiaiden EM-hopeaa. Latvalan ennätys oli 566.

Latvala aloittaa Murron valmentajana innolla, koska hän tietää junioreiden ME-tuloksen (471) hypänneen Murron potentiaalin.

– Wilmalla oli loukkaantumisia, jotka vaikeuttivat tuloskehitystä parin vuoden ajan, mutta nyt terveystilanne on hyvä, ja hän kestää harjoitteita. Nyt optimoidaan ja maksimoidaan se, mikä tässä ajassa on mahdollista tehdä, Latvala sanoi tiedotteessa.

Murron tavoite ensi kesänä on menestyä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä heinäkuussa ja myös syys-lokakuun MM-kisoissa Dohassa.

– Aika nöyränä saa lähteä tekemään töitä, kun kahden ammattivalmentajan jälkeen tähän pienellä varoitusajalla tulen. Lähtötilannetta on kartoitettu. Sen mukaan tehdään kevään ja kesän suunnitelmat, Latvala totesi.

Viime kesänä Murtoa valmensi vielä Jarno Koivunen, jonka kanssa hän teki pitkään yhteistyötä.

Lue myös:

Wilma Murto ei löytänyt virettään EM-seiväskarsinnassa, tulokseksi jäi aloituskorkeus 410 – "Hataraa tekemistä, pakka hajosi kesken kisan"

Komeasti kautensa aloittaneella Wilma Murrolla on hyviä uutisia suomalaisille yleisurheilufaneille – kivut ovat kadonneet kokonaan: "Todella vapautunut olo"

Seivästähti Wilma Murron elämä meni uusiksi – isojen muutosten jälkeen tavoitteena on voittaa kultaa ensi kesänä

IAAF julkisti Tokion olympialaisten yleisurheilun aiempaa tiukemmat tulosrajat – edes Lasse Virenin SE-tulos ei riittäisi 5000 metrillä

Suosittelemme