Hyppää sisältöön

Kansainvälistä rikosdraamaa kuvattiin Kainuussa – "nostalginen, kadotettu paratiisi"

Cold Courage -sarjan päähenkilöinä nähdään kaksi suomalaisnaista, mutta sarjan kielenä on englanti.

Näyttelijät Sofia Pekkari ja Pihla Viitala televisiosarjan kuvauksissa vanhan kartanon lumisella pihalla.
Sarjan toisen päähenkilön juuret ovat Kajaanissa. Kuva: Tiia Korhonen / Yle
Markus Leskinen

Viaplay-nettipalvelun ensimmäistä suomalaista alkuperäissarjaa on kuvattu tällä viikolla Kajaanissa. Aikaisemmin kuvauksia on tehty Lontoossa ja Dublinissa, ja ensi viikolla kuvaukset jatkuvat Antwerpenissä.

Suomessa sarjaa kuvataan ainoastaan Kainuussa. Tähän on tuottajan mukaan yksinkertainen syy: käsikirjoituksen mukaan sarjan toinen päähenkilö on kotoisin Kajaanista.

Lisäksi Kainuusta oli mahdollista saada kuvauksille sopivia tuotantopalveluja sekä jonkin verran myös paikallista rahallista tukea.

– Kainuu edustaa sarjassa iki-suomea, eli metsiä, järviä, lunta ja kauniita maisemia. Paikka on nostalginen, kadotettu paratiisi, Pauli Pentti kuvailee, tuottaja Pauli Pentti Luminoir Oy:stä kertoo.

Kirjailija Pekka Hiltusen palkittuihin Studio-rikosromaaneihin perustuva jännityssarja kertoo yhteiskunnan epäkohdista ja oman käden oikeudella tehtävistä huijauksista.

Päähenkilöt ovat suomalaisia naisia, jotka ovat tavanneet Lontoossa ja sarjassa puhutaankin suurimmaksi osaksi englantia. Rikosdraaman päähenkilöinä näyttelevät Pihla Viitala ja Sofia Pekkari.

Suosittelemme sinulle