Hyppää sisältöön

Suomalaiset jälleen mitaleilla joukkuevoimistelun maailmancupissa – Minetit paransi hienosti finaalipäivänä

Minetit juhli hopeaa ja OVO Team ylsi pronssille joukkuevoimistelun maailmancupissa.

Minetit Pariisin maailmancupin osakilpailussa Pariisissa syksyllä 2018.
Minetit nousi maailmancupin finaalipäivänä hopealle. Kuva: Carita Berg.
Noora Takamäki

Suomalaisjoukkueet nappasivat hopeaa ja pronssia joukkuevoimistelun maailmancupin toisessa osakilpailussa Singaporessa. Kilpailu oli tiukka, sillä mitalistit olivat 0,3 pisteen sisällä toisistaan.

Tamperelainen Minetit lähti kilpailun finaaliin jaetulta kolmannelta sijalta, mutta se nousi hienosti hopealle kokonaispistein 38,450. OVO Team Espoosta täydensi komean suomalaismenestyksen sijoittumalla pronssille pistein 38,400.

– Tänään saimme tehtyä vahvan ja oman tasoisen suorituksen. Olemme todella tyytyväisiä tämän päivän nousuun, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä, Minettien kapteeni Ella Ratilainen kertoo Voimisteluliiton tiedotteessa.

OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen ei ollut täysin tyytyväinen finaalisuoritukseen, mutta iloitsi silti pronssista.

– Kokonaisuudessa voimme olla tähän kisaan ihan tyytyväisiä. Finaalin suorituksessa emme valitettavasti pystyneet näyttämään parastamme, mutta fiilis matolla oli silti mahtava. Tästä on hyvä jatkaa kovaa työtä.

Maailmancupin voittoa juhli tutusti venäläisjoukkue Madonna pistein 38,700. Joukkuevoimistelun MM-kilpailut käydään Espanjassa 16.–19. toukokuuta. Seuraavan kerran joukkuevoimistelussa mitellään MM-karsintakilpailussa Hyvinkäällä 27.–28. huhtikuuta.

Lue myös:

Suomalaisväriä joukkuevoimistelun maailmancup-avauksen kärkisijoilla – OVO Team nousi voittoon, Minetit pronssille

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilää uhkaa jopa kahden vuoden toimitsijakielto: "Epäasiallista käytöstä on todennäköisesti tapahtunut"

Jammaileva voimistelija jätti huipputason ja on nyt onnellinen – Katelyn Ohashin täyden pistepotin permantoesitys räjäytti Twitterin

Suosittelemme sinulle