Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

VaLePa oli avausfinaalissa murskaavan ylivoimainen – Urpo Sivula jättää yllättäen maajoukkueen: "Pihatyöt odottavat tekijää finaalien jälkeen"

VaLePan Urpo Sivula haikailee pihatöihin, mutta nauttii finaalisarjasta.

VaLePan Mikko Esko (vas.) ja Urpo Sivula
Urpo Sivula (oik.) jättää miesten lentopallomaajoukkueen tämän kevään päätteeksi. Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

VaLePa aloitti perjantaina Tampereella lentopallon miesten Mestaruusliigan kultamitalien metsästyksen murskaavasti, sillä ensimmäisen kerran finaaleissa pelaava Oulun Etta kaatui 3–0 (25–17, 25–17, 25–12).

Ettan ainoa edes kohtalainen vaihe ottelussa oli kolmannen erän alku, jota vieraat johtivat 11–10. Erän loppu meni VaLePalle 15–1, mikä kertoo oleellisen Ettan romahduksesta.

– Jos näin moni pelaaja epäonnistuu, se on minun vikani. Emme olleet joukkue. Täytyy palata perusasioihin eikä niitä ole pallon lyöminen torjuntaan, tilitti pettynyt Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa.

Urpo Sivula oli VaLePan tehokkain 21 pisteellä. Kolme pelaajaa teki yhdeksän pistettä, ja yhdeksään ylsivät myös Ettan parhaat Antti Ronkainen ja Joonas Jokela.

Kaikki VaLePan pelaajat olivat tehosaldossa selvästi plussan puolella, Ettalla oli puolet joukkueesta miinuksella.

– Tämä oli hyvä aloitus. Kun kulkee, numerot ovat tuollaiset. Mutta ei tämä huippupeli ollut, silloin vastustaja jää erässä alle 10 pisteen, Sivula sanoi.

Kolme ässää syöttänyt Sivula nautti silmin nähden pelaamisesta.

– Finaaleista nauttii eri tavalla kuin runkosarjapelistä marraskuussa. Olo oli fyysisesti tuore, hyvin jaksan pelata vaikka 4–5 peliä tällä tasolla, Sivula sanoi.

Sivula sanoi lopettavansa maajoukkueessa.

– Pihatyöt odottavat tekijää finaalien jälkeen, Sivula lohkaisi.

Päävalmentaja Gacic kehui omiaan

VaLePan päävalmentaja Radovan Gacic oli kaikkeen tyytyväinen.

– Hyvä syöttö oli tekemisen perusta. Torjuntapeli toimi, oma hyökkäys myös. Pitää muistaa, että vasta yksi ottelu on voitettu, eikä jatkossa saa antaa tekemisen tason laskea piiruakaan, Gacic sanoi.

VaLePa voitti torjuntapisteet 12–3 ja ässät 8–3. Hyökkäystehojen prosentti oli sen eduksi 59–38.

VaLePa pelaa neljättä vuotta peräkkäin finaaleissa, ja tänä keväänä se saa yhdeksännen peräkkäisen mitalin. Ettalle tuleva mitali on seurahistorian ensimmäinen.

Lue myös:

Etta-valmentaja Olli Kuoksaa täytyy välillä rauhoitella – ”Ihan muuta kuin perusvalmentaja”

Suosittelemme sinulle