Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Valmentaja Mustonen hehkutti teinipelaajiensa sensaatiomaisia otteita - "Pellepelottomilta ihan ilmiömäinen tulo parrasvaloihin"

Suomen jääkiekkonaisten valmentaja Pasi Mustonen oli enemmän kuin tyytyväinen Venäjä-voiton nuoriin suomalaisarkkitehteihin.

Viivi Vainikka #25, FIN
Viivi Vainikka #25, FIN Kuva: Tomi Hänninen
Sami Laine,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Pasi Mustonen ihasteli joukkueensa neloskenttää, eli ryhmänsä nuoriso-osastoa Viivi Vainikkaa ja Elisa Holopaista. Ketjun kolmas lenkki oli hieman kokeneempi, 21-vuotias Sanni Hakala, joka äityi 17-vuotiaiden rinnalla itsekin huippuiskuun.

– Heiltä ihan ilmiömäinen tulo parrasvaloihin. Tiesin, että he ovat hyviä ja pellepelottomia, mutta se, mitä he esittävät täällä aikuisten MM-kisoissa, niin ei liiku nyt, meni Mustonen hetkeksi ihan sanattomaksi.

Vainikka (1+2=3/+3), Holopainen (1+1=2/+3 ja Hakala (1+1=2/+2) saivat vastuuta voitollisessa Venäjä-koitoksessa noin kymmenen minuuttia, kun esimerkiksi kokeneet hyökkääjät Susanna Tapani ja Riikka Sallinen urakoivat peräti 22 minuuttia.

Suomen päävalmentaja vihjasi, että tuore tehokolmikko on kovaa valuuttaa jo seuraavissa olympialaisissa.

– Minun pitkällä valmentajaurallani nämä ovat niitä suurimpia täyttymyksen hetkiä, kun näkee, kuinka uskalletaan luottaa omiin käsiin ja ne (yritykset) sitten onnistuvat ihan maagisella tavalla. Nuoret ihmiset kasvavat koko ajan ja vielä suuren yleisön edessä. Makea kokemus, upeita naisia!

Mustonen muistutti, että matka ehdottomalle huipulle on vielä pitkä, ja nuorten lahjakkuuksien kohdalla turnauksessa mennään kuitenkin vasta kakkospeliä, kun MM-kisojen minimaraton pitää sisällään seitsemän peliä.

– Tämänpäiväiset esitykset antavat nostetta jatkoon niin joukkueelle kuin yksilöille ja myös runsaalle kotiyleisölle, makusteli Mustonen.

Nelosketju antoi piut paut jarruketju-nimitykselle ja ratkaisi Naisleijonien Venäjä-voiton – "Pidämme hauskaa kentällä, ja se välittyy katsomoon saakka"

Naisleijonat jyräsi Venäjän tyylipuhtaasti 4–0 – Katso kooste Suomen maaliriehasta

Superjunnut ilottelivat Naisleijonille MM-avausvoiton – Venäjä kaatui kolmannen erän rynnistyksellä

Suosittelemme