Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Emil Larmilla oli maalitolppien välissä rento iltapuhde, kun HPK tasoitti ottelusarjan – Tappara-pakki Tuukka Mäntylä: "Meidän pitää terästäytyä"

Tapparan Tuukka Mäntylällä oli kaksijakoinen ilta. Hän vastasi tasoituksesta, mutta sortui jäähyyn, jonka aikana HPK teki voitto-osuman.

Emil Larmi
Emil Larmin selän taakse karkasi vain yksi kiekko, kun HPK voitti Tapparan 4–1. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan Pallokerho oli vahva kotikaukalossa SM-liigan toisessa välieräottelussa Tapparaa vastaan. HPK voitti luvuin 4–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een.

– Se oli ihan hyvä esitys meiltä. Hyvin hyökkäsimme ja puolustimme. Meidän peli oli. Ansaittu voitto, sanoi HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä, joka teki voittomaalin ja syötti yhden.

HPK:n laitahyökkääjä Markus Nenosen terävä kuti yllätti avauserässä Tapparan maalivahdin Christian Heljangon. Esityön Nenosen pudotuspelien toiseen osumaan tekivät pakki Jesper Lindgren ja sentteri Niclas Lucenius.

Tapparan konkaripakki Tuukka Mäntylä nousi hyvin toisessa erässä ja tasoitti tasavajaalla. Mäntylän pudotuspelien toisen osuman alustivat Matti Järvinen ja Jan-Mikael Järvinen.

– Molemmat joukkueet pelasivat hyvää peliä. HPK ansaitsi voiton. HPK oli maalin verran parempi ylivoimalla, sanoi Mäntylä.

Mäntylän tarpeettomasti ottama kampitusjäähy kolmannen erän alussa oli Tapparalle tuhoisa, sillä Nikkilä siirsi ylivoimalla kotijoukkueen johtoon Teemu Turusen ja Robert Leinon pohjustuksesta. Osuma jäi myös voittomaaliksi.

– Sain Turuselta hyvän syötön ja lauoin maalia kohti. Se oli minun perusvetoni, Nikkilä kuvaili.

– Vahinkoja sattuu. Huolimaton jäähy, Mäntylä myönsi.

Larmille vain 13 torjuntaa

Tällä kaudella todelliseen kiekkoeliittiin noussut HPK:n hyökkääjä Jere Innala ohjasi kotijoukkueen kolmannen maalin Markus Niemeläisen ja Nikkilän alustuksesta. Innala avasi myös maalihanansa pudotuspelissä.

Turunen löi viimeisen tyhjiin, kun Tappara haki kavennusta ilman maalivahtia. Turusen pudotuspelin toisen osuman alusti Eetu Tuulola.

HPK:n hyvää iltapuhdetta todistaa se, että maalivahti Emil Larmi joutui venymään torjuntaan vain 13 kertaa.

– Meidän on saatava sama draivi Hakametsään, Nikkilä tuumasi.

– Meidän pitää terästäytyä joka paikassa, Mäntylä puolestaan painotti.

Lue myös:

Kommentti: KalPa-tähden NHL-debyytti toimi oodina SM-liigalle

Kevin Lankinen nostettiin Chicago Blackhawksin kokoonpanoon

Suosittelemme