Hyppää sisältöön

Ylen vaalikonetta käytetty yli miljoona kertaa – oletko sinä jo löytänyt ehdokkaasi?

Vaalikoneessa on 90 prosenttia kaikista eduskuntavaalien ehdokkaista. Vastaukset paljastavat heistä mielenkiintoisia asioita.

Kuka on sinun ehdokkaasi? Vaalikone voi tarjota yllätyksiä!
Kuka on sinun ehdokkaasi? Vaalikone voi tarjota yllätyksiä!
Ville Seuri

Ylen eduskuntavaaleja varten tekemässä vaalikoneessa on vierailtu jo toista miljoonaa kertaa. Koneen etusivulla on ollut 1,2 miljoonaa käyntiä, minkä lisäksi tuhannet ovat tulleet palveluun kiertoteitse ja päätyneet esimerkiksi suoraan jonkun ehdokkaan sivulle.

Moni on käynyt vaalikoneessa useaan otteeseen. Erillisiä käyttäjiä, eli käytännössä eri verkkoselaimia, on etusivulla ollut noin miljoona.

Pääset kokeilemaan vaalikonetta tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Vaalikone julkaistiin 14. maaliskuuta. Julkaisupäivä on tähän mennessä ollut myös vilkkain käyttöpäivä.

Vaalikone paljastaa, kenen kanssa ehdokkaat haluavat hallitukseen

Yle on julkaissut ehdokkaiden vaalikoneeseen antamien tietojen perusteella myös ison määrän uutisia. Vaalikoneen aineiston perusteella on kerrottu muun muassa nämä asiat:

Vaalikoneen aineisto on myös julkaistu avoimena datana niitä varten, jotka haluavat analysoida ja tutkia sitä itse. Voit lukea julkaisusta enemmän täältä.

Vaalikoneen aineistoon perustuu myös Yle Kioskin Vaalibotti (siirryt toiseen palveluun). Se on chatmuotoinen vaalikone, jossa väitteitä pohjustavat Kioskin toimittajien tekemät videot.

Ylen merkittävimmät vaalisisällöt on koottu tälle sivulle.

Suosittelemme sinulle