Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Maailman kenties harvinaisin muumimuki huutokaupattiin 6 100 eurolla Turengissa – näin mukin huutaminen eteni

Voittajahuuto tehtiin salista.

Maailman harvinaisimmaksi arvioitu muumimuki huutokaupattiin 6 100 eurolla Turengissa
Teemu Hallamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman harvinaisimmaksi arvioitu muumimuki myytiin tänään 6 100 eurolla turenkilaisessa huutokaupassa. Voittajahuuto virheellisellä painatuksella koristellusta Vilijonkka-mukista tehtiin salista.

Muumimukin lähtöhinta oli kaksituhatta euroa. Ennen huutokaupan käynnistymistä mukista oli tehty 4 500 euron ennakkotarjous.

Huutoja Vilijonkka-mukista tehtiin niin salista kuin etäältä puhelimitse. Lopulta Maskusta huutokauppaan saapuneen Alyona Juntusen 6 100 euron huuto jäi viimeiseksi. Lopullisen vasarahinnan päälle tulee vielä provisiot ja lisämaksut.

– Mä ajattelin, että kymppitonni on mun maksimi, mitä mä voin tästä maksaa, mutta onneksi tuli pikkuisen halvemmaksi, muumimukeja keräilevä Juntunen totesi Ylen haastattelussa.

Antiikinkeräilijältä Turengin huutokauppakeskukseen kolme viikkoa sitten päätynyt muki veti paljon yleisöä huutokauppakeskukseen.

Tekniset ongelmat haittasivat huutokauppaa

Huutokauppa keskeytyi useaan otteeseen tietoteknisten ongelmien vuoksi. Yhdeksi syyksi kerrottiin linkkitornin kaatuminen.

– Ilmoja pidellyt, taitaa tulla hyvä käpyvuosi, hymähti huutokauppameklari Petri Vuorinen.

Todellinen syy saattoi olla huutokaupan palvelimien ruuhkautuminen suuren suosion vuoksi. Joka tapauksessa hieman ennen muumimukin myyntiä huutokaupassa siirryttiin hetkeksi dokumentoinnissa kynään ja paperiin.

Muumimukin tullessa vuoroon tietotekniikka oli saatu taas kuntoon.

Lue myös:

Maailman ehkä harvinaisin muumimuki vaihtaa omistajaa huutokaupassa tuhansilla euroilla: "Kyselyitä on tullut Ranskasta ja Espanjasta ja joka puolelta"

Designmuseon amanuenssi: Jos joku pyytää muumimukista kaksi tonnia, joku sen oletettavasti maksaa

Liki 30 vuotta sitten Tove Slotte otti työn, joka muutti hänen elämänsä – nyt hänen kuvittamiaan astioita on lähes joka kodissa

Suosittelemme sinulle