Hyppää sisältöön

"Teemu Pukki on tehnyt vain neljä maalia vähemmän kuin Patrik Laine" – Urheiluasiantuntijoiden mukaan Pukin saavutukset ovat huikeita

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden ykkösaihe maanantaina oli mahtivireeseen Englannin Mestaruussarjassa äitynyt Teemu Pukki.

"Pukki on Messistä seuraava"
"Pukki on Messistä seuraava"
Jonne Niemeläinen

Urheiluasiantuntijat Sini Forsblom, Kaj Kunnas ja Kalle Rantala hehkuttivat Ylen aamu-tv:n Jälkihiessä jalkapalloilija Teemu Pukin valintaa Englannin Mestaruussarjan kauden parhaaksi pelaajaksi. Pukki johtaa Englannin toiseksi korkeimman sarjatason maalipörssiä 26 osumallaan.

Kunnas toi esiin, että Pukki ehtii vielä tehdä Mestaruussarjan yhden kauden maaliennätyksen.

– Mestaruussarjan maaliennätys on 30 maalia ja Pukki on nyt tehnyt jo 26 maalia. Saattaa olla, että hänestä tulee vielä Mestaruussarjassa eniten maaleja tehnyt pelaaja, sillä tässä on vielä kuusi peliä jäljellä, Kunnas herkutteli ajatuksella maaliennätyksestä.

Pukin huikeaa maalimäärää ihaillut Kunnas laittoi Pukin saavutuksen perspektiiviin vertaamalla Pukin maalimäärää jääkiekkotähti Patrik Laineen runkosarjan maalisaldoon.

– Pukki on tehnyt vain neljä maalia vähemmän kuin Patrik Laine koko NHL:n runkosarjassa, Kunnas totesi.

– En todellakaan halua väheksyä Patrik Lainetta, mutta mietin vain, että voiko tämä olla totta, Kunnas äimisteli.

Rantalan mukaan Pukin saavutuksia ei saa vähätellä, vaikka Pukki ei pelaa Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

– Se on todella kova juttu, että suomalainen on pärjännyt tuollaisessa sarjassa. Tämä ei ole mikään vähäpätöinen juttu, vaikka kyseessä ei ole Englannin korkeimmasta sarjatasosta. Mestaruussarja kuuluu maailman kymmenen kovin liigan joukkoon ja sarja on maailman kuudenneksi seuratuin, Rantala selvitti.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki. Asiantuntijat keskustelivat myös Naisleijonista, naisten lentopallosta, Veikkausliigasta ja NHL:stä.

Lue myös:

Huikeaa kautta pelaava Teemu Pukki palkittiin Englannin Mestaruussarjan parhaana pelaajana

"Vain kurkkua ja kivennäisvettä" – Teemu Pukki voi saada illalla suuren kunnianosoituksen, mutta valmentaja hillitsee juhlia jo etukäteen

Teemu Pukki teki taas kaksi maalia, mutta sai suurimmat suosionosoitukset jostain aivan muusta – "Minun oli tehtävä niin"

Teemu Pukin unelmapeli osui juuri oikeaan paikkaan, perhe kannusti Norwichin katsomossa – "Hienoa tehdä iskälle maali, kun sillä on synttäritkin tulossa"

Suosittelemme sinulle