Hyppää sisältöön

Aktivistit: Venäjän poliisi pidättänyt useita jättikaatopaikkaa vastustavia

Yle kertoi viime viikolla, kuinka jättikaatopaikkaa ryhdyttiin rakentamaan kertomatta asiasta mitään alueen asukkaille.

Arkangelin jättikaatopaikka herätti paikallisväestön vastarintaan
Arkangelin jättikaatopaikka herätti paikallisväestön vastarintaan
Inka Haukka

Venäläisaktivistien mukaan poliisi on pidättänyt useita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet mieltään jättikaatopaikan rakentamista vastaan Arkangelin alueella Luoteis-Venäjällä.

Tuhannet mielenosoittajat kerääntyivät sunnuntaina Arkangelin kaupunkiin vaatimaan kaatopaikan rakennustöiden välitöntä lopettamista.

Jättikaatopaikkaa on ryhdytty kaikessa hiljaisuudessa ja alueen asukkaiden tietämättä rakentamaan Urdoman taigalla sijaitsevaan Šiesin pikkukylään. Asukkaat reagoivat kaatopaikan rakennustöihin sen jälkeen, kun kylän läpi alkoi vinha rekkaralli viime elokuussa, kertoi Yle viime viikolla.

Moskovan jäteongelmaa ratkotaan rakentamalla jättikaatopaikka 1 200 kilometrin päähän – Paikalliset pelkäävät laajaa ympäristökatastrofia

Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle

Poliisi salli sunnuntain rauhanomaisen mielenilmauksen, mutta pidätti maanantaina lukuisia henkilöitä, jotka olivat olleet järjestämässä mielenosoitusta, kertoo pidätyksiä kirjaava riippumaton ihmisoikeusjärjestö OVD-Info.

Alueen kuvernööriä Igor Orlovia on syytetty siitä, että hän on jarrutellut kaatopaikkaa koskevien valitusten käsittelyä.

Orlov puolestaan on arvostellut protestojia siitä, etteivät nämä ole hakeneet virallista lupaa mielenosoituksiinsa.

Suosittelemme sinulle