Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hakalan pelottava loukkaantuminen nosti puolustaja Savolaisen superketjuun – Mustonen: "Sanni ei varmasti ole huomenna mukana"

Hyökkääjä Sanni Hakala joutui jättämään Sveitsi-pelin kesken ikävän yhteentörmäyksen jälkeen. Katso yhteentörmäys videolta.

Sanni Hakala jätti ottelun kesken Sveitsiä vastaan
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen kokoonpanoon tuli Sveitsi-ottelussa valtava lovi, kun superketjun hyökkääjä Sanni Hakala ja Sveitsin hyökkääjä Kaleigh Quennec törmäsivät rajusti kolmannen erän alussa. Hyökkääjien päät kolahtivat kovaa yhteen, ja molemmat jättivät pelin kesken.

– En tiedä, mikä Hakalan vointi on, mutta eihän se hyvältä näyttänyt. Karmea tälli suoraan päähän molemmilla pelaajilla. Nuo ovat tämän lajin suurin ongelma, päävalmentaja Pasi Mustonen kommentoi heti ottelun jälkeen.

Naisleijonat lähti otteluun jo valmiiksi vain 12 hyökkääjällä, kun aiemmin kolmosketjussa pelannut Emma Nuutinen oli sivussa varotoimenpiteenä.

Hakalan loukkaantuminen nosti nelosketjun tähtijunioreiden Elisa Holopaisen ja Viivi Vainikan rinnalle näin ollen puolustaja Ronja Savolaisen. 21-vuotias Savolainen on paikannut hyökkäyspäässä aiemminkin, jos Naisleijonilla on ollut poissaoloja.

– Hän tekee sen ilomielin. Ronja on helppo valinta paikkaamaan hyökkäystä aina, jos on seitsemän pakkia käytössä. Nyt lähdimme onneksi seitsemällä peliin, Mustonen sanoi.

Savolaisen mukaan hyökkääjän paikalle oli hieman hankalaa hypätä kesken pelin. Hyökkääjän velvoitteet hoituivat kuitenkin vanhasta tottumuksesta, vaikka energisten junioritähtien perässä olikin pysymistä.

– Ihan sama, mikä rooli tulee, hyppään siihen mukaan. Tykkään olla hyökkääjänäkin välillä. Sai luistella paljon ja röyhiä maalin edessä. Se oli kivaa, Savolainen kommentoi.

Mustonen oli tällin perusteella varma siitä, ettei Hakalaa nähdä jäällä ainakaan Kanadaa vastaan tiistaina.

– Nyt on turha spekuloida, mihin tuo tälli johtaa, mutta Sanni ei varmasti ole huomenna mukana. Se on itsestäänselvyys.

Suomi ja Kanada pelaavat tiistaina kello 19.30 alkavassa ottelussa. Peli näytetään suorana TV2:ssa kello 19.15 alkavassa lähetyksessä.

Lue myös:

Suomen ykkösketju piti välipäivänä palaverin – lopputuloksena murskajaiset Kanada-pelin aattona: "Jonkun pitää mennä maalille ja tehdä likainen työ"

Naisleijonien konkarit avasivat maalihanat murskaavalla tavalla – Suomi marssi voittoon Sveitsistä alkuvaikeuksien jälkeen: "Ykkösketju vastasi huutoonsa"

Loukkaantumisesta toipunut Meeri Räisänen kommentoi poisjääntiään MM-kisoista: "Tämä oli valmennuksen päätös"

Suosittelemme