Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kova tälli päähän toi lievän aivotärähdyksen – superhyökkääjä Sanni Hakalaa ei nähdä Kanada-ottelussa

Maanantain Sveitsi-ottelun kolmannessa erässä nähtiin pelottava loukkaantuminen, kun Suomen Sanni Hakala ja Sveitsin Kaleigh Quennec törmäsivät.

Sari Sirkkiä-Jarva,
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Moni jääkiekon MM-kisojen Sveitsi–Suomi-pelin katsoja pidätteli hetken hengitystään, kun ottelun kolmannessa erässä nähtiin pelottava tälli. Suomen hyökkääjä Sanni Hakala ja sveitsiläishyökkääjä Kaleigh Quennec törmäsivät yhteen.

Tilanteessa molempien päät retkahtivat pahannäköisesti ja pelaajat tuupertuivat välittömästi jään pintaan. Katso törmäystilanne jutun pääkuvana olevalta videolta.

Suomen joukkueen lääkäri Karri Kirjasuo kertoi tiistaina Hakalan tilanteesta tämän luvalla. Kirjasuon mukaan Hakala kärsii lievän aivotärähdyksen oireista. Häntä on seurattu läpi yön ja vointia seurataan nyt päivä kerrallaan. Varmaa on, että Kanada-ottelussa Hakala ei kentälle luistele.

– Päävammoihin suhtaudutaan aina vakavasti. Sannille ei onneksi kovin pahasti käynyt, mutta hän huilaa tiistaina ja seuraamme vointia nyt päivä kerrallaan, Kirjasuo toteaa.

Päävammojen vakavuutta seurataan testausjärjestelmällä, joka on käytössä lähes kaikissa jääkiekkosarjoissa NHL:stä nuorten SM-liigaan. Siinä testataan muun muassa tällin saaneen urheilijan muistia ja hienomotoriikkaa.

– Sannilla muisti pysyi hyvin, joten siinä mielessä tilanne näyttää hyvältä, Kirjasuo kertoo.

Päävalmentaja Pasi Mustonen totesi maanantain ottelun jälkeen, että vastaavanlaisia tilanteita tullaan naiskiekossa näkemään jatkossa aiempaa enemmän. Kirjasuo jakaa Mustosen huolen.

– Se on paljon vauhdista kiinni ja naisten kiekossa se on kasvanut viime vuosina hurjasti. Se johtaa tämänkaltaisiin törmäyksiin.

Lue myös:

Hakalan pelottava loukkaantuminen nosti puolustaja Savolaisen superketjuun – Mustonen: "Sanni ei varmasti ole huomenna mukana"

Naisleijonien konkarit avasivat maalihanat murskaavalla tavalla – Suomi marssi voittoon Sveitsistä alkuvaikeuksien jälkeen: "Ykkösketju vastasi huutoonsa"

Kanadan peli on joka osa-alueella organisoitua, mutta Naisleijonilla on hurmos päällä – "Jalkojen pitää liikkua hiton lujaa"

Suosittelemme