Hyppää sisältöön

Kurinpitovaliokunta teki päätöksensä – voimisteluvalmentaja Titta Heikkilä vahvistaa Yle Urheilulle: päätös oli vapauttava

Epäeettisen käytöksen takia kritisoitu valmentaja Titta Heikkilä ei saanut Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnalta toimitsijakieltoa. Heikkilä vahvisti Yle Urheilulle, että päätös oli vapauttava.

Titta Heikkilä Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen Voimisteluliiton kurinpitovaliokunta on antanut päätöksensä valmentaja Titta Heikkilään liittyvässä kurinpitoasiassa. Päätöksen mukaan Heikkilä ei joudu toimitsijakieltoon.

Voimisteluliiton sääntöjen mukaan kurinpitovaliokunta voi antaa valmentajalle vapauttavan päätöksen, huomautuksen, varoituksen tai 6-24 kuukauden toimitsijakiellon. Liiton mukaan näistä seuraamuksista vain toimitsijakielto on sellainen, mikä Voimisteluliiton tulee julkistaa.

Näin ollen liiton tiedotteesta ei ilmene, onko Heikkilä saanut toiminnastaan jonkun lievemmistä sanktioista.

Heikkilä vahvisti itse Yle Urheilulle, että päätös oli vapauttava, eikä kurinpidollisia seuraamuksia ole tulossa.

Voimisteluliiton hallitus päätti helmikuussa käynnistää valmentaja Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä liiton sisäisen kurinpitomenettelyn. Voimisteluliiton kurinpitovaltaa käyttää kurinpitovaliokunta, joka on riippumaton, viidestä jäsenestä koostuva asiantuntijaelin.

Liiton hallituksen puheenjohtaja Kaisa Vikkula kieltäytyi kommentoimasta Heikkilää koskevaa kurinpidollista päätöstä liiton sääntöihin vedoten.

Titta Heikkilän epäeettistä käytöstä ryhdyttiin tutkimaan, kun Urheilulehti teki palkitun valmentajan valmennusmetodeista laajan jutun marraskuussa.

Lisätty juttuun 9.4.2019 klo 14:14: Titta Heikkilän vahvistus vapauttavasta päätöksestä sekä hallituksen puheenjohtajan kieltäytyminen kommentoinnista.

Lue myös:

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilää uhkaa jopa kahden vuoden toimitsijakielto: "Epäasiallista käytöstä on todennäköisesti tapahtunut"

Rajua kritiikkiä valmennusmetodeistaan saaneen Titta Heikkilän toiminnasta käynnistetään Voimisteluliiton kurinpitomenettely

Kohuvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodit tutkitaan – "Haluamme kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen"

Urheilulehti: Palkittu valmentaja on nöyryyttänyt ja pelotellut nuoria voimistelijatyttöjä – maailmanmestaruuksien taustalla rajut valmennusmetodit

Suosittelemme sinulle