Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Ruotsille kaikkien aikojen MM-katastrofi – Japani pudotti Ruotsin B-sarjaan ja ulos MM-kisoista

Japani nousi kolmannessa erässä Ruotsin ohi ja aiheutti sille täydellisen nöyryytyksen naisten jääkiekon MM-kisoissa tiistaina.

Japani
Japani päätti Ruotsin kisat naisten jääkiekon MM-kisoissa. Kuva: AOP
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten jääkiekon MM-kisoissa nähtiin tiistaina todellinen jymy-yllätys, kun Japani päätti Ruotsin kisat ja tiputti sen suoraan B-sarjaan.

Japani kukisti Ruotsin iltapäivän ottelussa 3–2. Ruotsalaiset olivat kiinni ottelun voitossa vielä kolmannen erän puolivälissä, mutta Japanin kaksi ylivoimaosumaa ottelun lopussa sinetöivät Ruotsin kisat.

Japani on näin ollen B-lohkon kolmas ja kohtaa puolivälierissä Yhdysvallat.

Ruotsi keräsi MM-kisoissa neljässä ottelussa yhteensä neljä pistettä ja hakee vauhtia ensi kisoissa B-sarjasta.

Ruotsalaismedia SVT kuvaili ottelun jälkeen Ruotsin putoamista B-sarjaan "historiallisena fiaskona". Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Ylva Martinsen kommentoi SVT:lle historiallista putoamista.

– Olen todella pettynyt tietenkin. Emme olleet tarpeeksi hyviä etenemään puolivälieriin ja olemme nyt missä olemme, Martinsen kertoi SVT:lle.

Naisleijonat pelaa tänään 19.30 alkavassa ottelussa Kanadaa vastaan. Ottelua voi seurata Yle TV2:ssa kello 19.15 alkaen.

Kello 16.14: lisätty juttuun kommentit SVT:n uutisesta.

Lue myös:

Kanadan peli on joka osa-alueella organisoitua, mutta Naisleijonilla on hurmos päällä – "Jalkojen pitää liikkua hiton lujaa"

Hakalan pelottava loukkaantuminen nosti puolustaja Savolaisen superketjuun – Mustonen: "Sanni ei varmasti ole huomenna mukana"

Suosittelemme