Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Räty tuli vaihtoon varotoimenpiteenä – loukkaantuneiden hyökkääjien kohtalo on mysteeri: "Näytti siltä, että tuli tämän viikon toinen aivotäräys"

Suomi koki kovia menetyksiä viimeisessä alkulohkon pelissä Kanadaa vastaan. Päävalmentaja Pasi Mustonen ei haluaisi peluuttaa Sanni Hakalaa enää MM-kotikisoissa.

Annina Rajahuhta
Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisleijonien alkulohkon viimeinen ottelu Kanadaa vastaan toi valtavasti kehnoja uutisia kokoonpanoon.

Ensin toisessa erässä Suomen ykkösmaalivahti Noora Räty luisteli vaihtoon. Katsomoon näytti, että Räty arasteli jalkaansa pelin aikana.

Räty kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle, että kyseessä oli vain varotoimenpide. Räty oli varma siitä, että on pelikunnossa torstain puolivälierässä Tshekkiä vastaan.

– Oli turha jäädä sinne, koska emme olleet ihan ytimessä tänään. On parempi alkaa keskittyä torstaihin. Tässä vaiheessa kaikki ovat varmaan loukkaantuneena, ei saa antaa niiden haitata.

Kolmannessa erässä Suomen hyökkäyksestä putosivat sekä Michelle Karvinen että Annina Rajahuhta. Karvinen sai kolauksen käteensä ottelussa, ja hän piti jäitä kätensä päällä kaukalosta poistuttuaan.

Suomen päävalmentajalla Pasi Mustosella ei ollut heti ottelun päättymisen jälkeen selvyyttä siitä, mikä loukkaantuneiden pelaajien tilanne on.

– Meidän pitää laskea lampaat, kun pääsen koppiin.

Rajahuhta lensi kolmannessa erässä rajusti päin laitaa. Hänet talutettiin kaukalosta aina pukukoppiin saakka.

– Ei ole vaikeaa veikata, etteikö Rajahuhdan kohdalla tullut toinen aivotäräys tällä viikolla. Siltä se näytti videotaululta. Tekee kipeää, kun noita näkee, Mustonen kommentoi.

Jo maanantain ottelussa Sveitsiä vastaan loukkaantui hyökkääjä Sanni Hakala, joka kärsii lievästä aivotärähdyksestä. Hakala ei pelannut tiistaina Kanadaa vastaan, eikä Mustonen haluaisi peluuttaa häntä enää tässä turnauksessa.

– En ole lääkäri, mutta vastaukseni on, etten haluaisi ottaa vastuuta hänen peluuttamisestaan. Olen oppinut urani aikana sen, että aivotäräyksen jälkeen pitäisi olla viikon huili. Olen nähnyt lukemattomien pelaajien kärsimystä ja ollut läsnä heidän vierellään, kun aivovammasta vaivutaan syvään masennukseen.

Maanantain ottelussa Hakalan paikan nelosketjussa otti puolustaja Ronja Savolainen. Lähtökohtaisesti Mustonen haluaa kuitenkin loppuotteluihin kuusi puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää kokoonpanoon, joten Savolaista tuskin nähdään enää hyökkääjän roolissa.

– Hän on niin tärkeä meille puolustajana. Monen pitää puuttua, että hän pelaisi hyökkääjänä.

Mustonen kertoi, että Sveitsiä vastaan Savolainen nostettiin hyökkääjäksi, koska pelaajien kuormaa haluttiin jakaa.

– Tämä on älyttömän kuluttava turnaus naisille. Pelaamme seitsemän peliä yhteentoista päivään. Vitos-, kutos- ja seiskapeleissä saattaa tulla yllättäviä käänteitä. Veikkaan, että joku joukkue siellä katkeaa.

Lue myös:

Naisleijonat jäi Kanadan jalkoihin – Karvinen ja Rajahuhta jättivät ottelun kesken loukkaantumisen takia, Räty luisteli aristellen vaihtoon

Presidentti Tarja Halonen seurasi Naisleijonien peliä kaukalon laidalta: "On se nopeaa"

Ruotsi-kiekon suurkatastrofi on viimeinen herätys naapurimaalle – "Luultiin aiemmin, että ollaan pohjalla, mutta nyt ollaan todellakin pohjalla"

Suosittelemme sinulle