Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Brooks Koepka hamuaa jatkoa viime vuoden menestykselle

Koepka ja DeChambeau jakavat Mastersin kärkisijan, McIlroy jäi seitsemän lyöntiä.

Brooks Koepka kyyristyneenä.
Brooks Koepka. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime kaudella kaksi golfin arvoturnausta voittanut Brooks Koepka sai pelinsä kohdalleen Mastersin avauspäivänä. Yhdysvaltalainen Koepka johtaa miesten kauden ensimmäistä major-turnausta yhdessä maanmiehensä Bryson DeChambeaun kanssa.

Kaksikko pelasi avauskierroksensa 66 lyönnillä Augustassa.

– Löin palloa varmaan parhaiten, mitä olen lyönyt arvoturnauksissa. Onnistui avauslyönneissä, pystyin muovaamaan lyöntejäni väylien mukaan, sain pallot putoamaan viheriöille ja kontrolloin kierteitä. Kaikki oli niin hyvää kuin voi, Koepka kertoi.

Hän voitti viime kaudella Yhdysvaltain avoimen turnauksen toisen kerran urallaan ja jatkoi PGA-mestaruuskilpailun voitolla.

Maailmanlistan nelonen Koepka, 28, teki viisi birdieä kuuden reiän aikana ja nousi kärkeen. Listan kuutonen DeChambeau vastasi myöhemmin ja päätti kierroksensa neljään birdieen.

– Viimeiset yhdeksän reikää olivat maagisia. Tuuli nousi, mutta pysyimme pelisuunnitelmassa, DeChambeau kuvasi ja piti kierrosta uransa parhaana Augustassa.

McIlroy manasi virheitään

Kolminkertainen Masters-voittaja, Yhdysvaltain Phil Mickelson on lyönnin päässä kärjestä avauskierroksen jälkeen. Michelson voisi 48-vuotiaana nousta kaikkien aikojen vanhimmaksi major-voittajaksi.

Michelson pelasi 67 lyönnin avauskierroksen myös vuonna 2010, jolloin voitti Mastersin kolmannen kerran.

Kilpailun kovin ennakkosuosikki, pohjoisirlantilainen Rory McIlroy avasi 73 lyönnin kierroksella tehtyään kuusi bogia.

– Tein liikaa virheitä, ja tein niitä melko helpoista paikoista, McIlroy harmitteli.

Urallaan 14 major-voittoa pelannut Tiger Woods pysyi pitkään tulostaulun yläriveillä ja päätyi lopulta tulokseen 70.

– Pelasin hyvin, mutta tällä kentällä tuuli on oikukas. Välillä on vaikea tietää, miten se kulloinkin puhaltaa, yleisöä villinnyt Woods sanoi.

Lue myös:

Tuhoon tuomittu Tiger Woods ei ollutkaan valmis luovuttamaan – tuska pureutui pelkkää egoa syvemmälle, mutta nyt huuma on lähes entisellään

Suosittelemme sinulle