Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomen e-jalkapallomaajoukkue pelaa kovassa lohkossa: "Uskon mahdollisuuksiimme"

Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Markus "MakezCR" Moilanen edustavat viikonloppuna Suomea kansainvälisissä virtuaalijalkapallokisoissa.

Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Markus "MakezCR" Moilanen
Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Markus "MakezCR" Moilanen kuuluvat Suomen e-jalkapallomaajoukkueeseen. Kuva: Palloliitto
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen e-jalkapallomaajoukkue osallistuu kautta aikojen ensimmäiseen FIFA eNations Cup 2019 -turnaukseen, joka järjestetään Lontoossa 13.–14.4.2019. Turnaukseen on kutsuttu 20 maajoukkuetta, ja jokaista maata edustaa yksi pelaaja Xbox- ja yksi pelaaja PlayStation-pelikonsolilla.

Suomi joutui kovaan lohkoon ennakkosuosikkien Englannin, Ranskan ja Saudi-Arabian kanssa. "Kuolemanlohkon" täydentää Etelä-Afrikka.

– Lohko on ennalta yksi vaikeimmista ja kilpailu jatkopaikoista todella kova. Itse odotan eniten kisaisäntä Englannin kohtaamista, Moilanen kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Hallitseva maailmanmestari Mosaad "Msdossary" Aldossary, juhlii voittoaan.
Hallitseva maailmanmestari Mosaad "Msdossary" Aldossary edustaa Saudi-Arabiaa. Kuva: FIFA

Yle E-urheilu jututti myös Moilasta ennen viikonlopun huipputurnausta. Maajoukkuemies nosti Englannin pelaajista esiin Liverpoolia edustavan nuorisotähden.

– Englannilla on ylivoimaisesti maailman paras pelaaja Donovan "F2Tekkez" Hunt. Parhaimmilaan pelatessaan häntä ei voi voittaa, mutta kun pelataan yksi ottelu kaikki on mahdollista, Moilanen kertoi.

Kapteeni Eemeli Simpanen tiedostaa kovan lohkon, mutta uskoo Suomen kaksikon mahdollisuksiin.

– Kyllä se vaatii todella hyvän onnistumisen meiltä molemmilta. Uskon kuitenkin, että Suomella on mahdollisuus jatkoon, koska olemme Markuksen kanssa kohtuu hyvä pelaamaan duona (2v2). En myöskään usko, että mikään joukkue aliarvioi meitä.

- Duot on myös tuntematon formaatti. Siinä on meidän mahdollisuus, koska harjoitusmäärät ovat kaikilla olleet aika pieniä, komppasi Moilanen tiimikaveriaan.

Viljami Rossi
Simeon Vorselman

Jutun kirjoittajat olivat Yle Urheilussa TET-harjoittelussa.

Suosittelemme