Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Irakilaismiehelle yli 10 vuotta vankeutta erittäin raa'asta taposta ja hautarauhan rikkomisesta – asunnosta löytyi luita ja kaksi sahaa

Mies surmasi viime vuoden elokuussa 36-vuotiaan irakilaismiehen kerrostaloasunnossa Kotkan Karhuvuoressa.

oikeuskuva
Henrikosta käsiteltiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa maaliskuussa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Valtteri Kykkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan irakilaismiehen 10 vuoden 4 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies surmasi viime vuoden elokuussa 36-vuotiaan irakilaismiehen potkimalla ja lyömällä tätä kerrostaloasunnossa Kotkan Karhuvuoressa.

Surmaan liittyy poikkeuksellisen julmia piirteitä. Asunnosta löytyi tutkinnan yhteydessä kaksi sahaa, luita ja verijälkiä. Mies kaivoi surman jälkeen myös kuopan parin kilometrin päähän asunnosta, mutta kuopasta ei löytynyt ruumiinosia.

Oikeudessa kuultiin muun muassa naapureita, jotka kertoivat asunnosta kuuluneista tappelun äänistä.

Poliisin mukaan miehet tunsivat toisensa. Se tutki tapausta ensin katoamisena. Kun tutkinnassa tuli ilmi henkirikoksen piirteitä, tapaus siirtyi keskusrikospoliisille. Epäilty otettiin kiinni lokakuun lopussa, ja hän on ollut vangittuna siitä lähtien. Hänet passitetaan kärsimään tuomiota Mikkelin vankilaan.

Tuomittu velvoitetaan maksamaan uhrin kahdelle alaikäiselle lapselle 10 000 euroa kummallekin korvauksena kärsimyksestä.

Suosittelemme sinulle