Hyppää sisältöön

New York Times uutisoi Suomen vaalien ilmastokeskustelusta

Ilmastonmuutos on noussut tärkeämmäksi jakolinjaksi puolueiden välillä kuin maahanmuutto.

Ihmiset marssivat ilmaston puolesta kokoontuen Senaatintorille Helsingissä 6. huhtikuuta. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva
STT

Yhdysvaltain suurimpiin sanomalehtiin kuuluva New York Times (siirryt toiseen palveluun) on tehnyt uutisen Suomen eduskuntavaaleista.

Perjantaina julkaistun jutun näkökulma on se, kuinka perussuomalaisten näkemykset ilmastoasioista ovat nousseet tärkeäksi tekijäksi puolueen kannatuksen nousussa.

New York Timesin analyysin mukaan Suomen vaalikeskusteluissa on ollut Euroopan muihin vaaleihin verrattuna poikkeuksellista se, kuinka ilmasto on noussut maahanmuuton sijaan näkyvimmäksi jakolinjaksi oikeistopopulistien ja muiden puolueiden välille.

Lehti näki tässä kaikuja Yhdysvaltojen tilanteesta, jossa republikaanit ovat kritisoineet rajusti demokraattien vasemman laidan vaatimuksia kovemmista ilmastotoimista.

Lue myös:

Tunnistatko puolueiden ilmastolupaukset? Testaa tietosi

Etsi ehdokkaasi Ylen vaalikoneessa – mukana noin 2 200 ehdokasta koko maasta

11 uutta ryhmää pyrkii eduskuntaan, mutta vain pari voinee onnistua – Miksi puolueen synnyttäminen on niin vaikeaa? Tapahtuuko lähipäivinä jotain outoa? Näillä nopeilla vinkeillä voit tunnistaa vaalihäirinnän ilmiöt, jotka ovat tapahtuneet jo muualla

Suosittelemme sinulle