Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Ronjan, Isan,Tanjan ja Nellin tarinat – tässä ennen loppuottelua nautittavaksi herkkupaloja upeista Naisleijonista

Suomi pelaa illalla ensimmäistä kertaa naisten jääkiekon MM-finaalissa. Yhdysvallat-ottelua odotellessa voi tutustua Yle Areenasta löytyviin dokumenttisarjan henkilökuviin Suomen pelaajista.

Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi kohtaa illalla naisten jääkiekon MM-finaalissa Espoossa Yhdysvallat. Eilen Naisleijonat löi Kanadan välierässä 4–2, ja tänään joukkue pääsee hakemaan ensimmäistä maailmanmestaruutta. Yle Areenasta löytyy kolme ennen kisoja tehtyä dokumenttisarjan henkilökuvaa, joissa tutustutaan Suomen pelaajiin.

Pääkuvan paikalla olevassa videossa on eilen tehot 2+1 keränneen puolustajan Ronja Savolaisen tarina, ja alla voi katsoa myös Isa Rahusen, Tanja Niskasen sekä Nelli Laitisen urista ja matkasta MM-kisoihin tehdyt videot.

Lähetys Suomen ja Yhdysvaltojen välisestä MM-loppuottelusta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.40. Yle Puhe lähettää loppuottelun suorana lähetyksenä kello 20 alkaen. Kanadan ja Venäjän välistä pronssiottelua voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.40.

Päivitetty kello 18.10. Lisätty Nelli Laitisen tarina.

Lue myös:

Naisleijonat historiallisessa MM-finaalissa – veikkaa avausmaalintekijää ja voita pelipaita nimmareilla!

Naisvalmentaja ei ole enää jääkiekon kummajainen, mutta asiantuntija ei halua tehdä asiasta sukupuolikysymystä – "Naisvalmennus ei ole saareke"

Presidentti Niinistö odottaa television supersunnuntaita: "Pitää pystyä simultaani maali- ja vaaliseurantaan"

Venäjästä ei ollut vastusta – Yhdysvallat marssi Naisleijonien seuraksi MM-finaaliin murskaavalla esityksellä

Suomen Kanada-peli vakuutti asiantuntijat – Naisleijonat ei tarvitse MM-kultaan edes Espoon ihmettä: "Oma hyvä taso riittää"

Miesten maajoukkue kukisti Tanskan ja ehti pukukoppiin jännittämään Naisleijonien välieräratkaisua – "Loistojuttu Suomi-kiekolle"

Turnauksen ensimmäiset maalinsa MM-välierässä täräyttänyt Savolainen oli motivoitunut kirkastamaan pronssin: "Jos olisimme olleet pronssimatsissa, olisin lähtenyt varmaan kotiin"

Suosittelemme