Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Naisleijonien Sanni Hakala on kunnossa ja pelaa MM-finaalissa – välierän seuraaminen katsomosta oli piinaavaa: "Vasta loppusekunnit uskalsin tulla katsomaan"

Lievästä aivotärähdyksestä kärsinyt Sanni Hakala on taas kunnossa ja oli mukana sunnuntaiaamun jääharjoituksessa. Hän kertoo olevansa MM-loppuottelun kokoonpanossa.

Sanni Hakala
Kuva: Tomi Hänninen
Sari Sirkkiä-Jarva,
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Espoon Metro-areenalla oli monella vaikeuksia pitää takapuoli penkissä, kun Naisleijonat johti Kanadaa vastaan maalilla MM-välierän kolmannessa erässä. Niin oli myös katsomosta ottelua seuranneella Suomen hyökkääjä Sanni Hakalalla.

– Siis ihan hirveää, mutta samalla ihan huikeaa. Loppukymppi jäi katsomatta, kun nojailin käytävän seinille. Vasta loppusekunnit uskalsin tulla katsomaan, kun Ronja teki vielä maalin, Hakala kertaa tunnelmiaan lauantai-illalta.

Hyvinhän pelissä lopulta kävi ja sunnuntaina Naisleijonat pelaa historian ensimmäisessä MM-loppuottelussaan. Ja vieläpä kotiyleisön edessä.

Hakala seurasi välierää katsomosta, sillä hän loukkaantui maanantaina Suomi–Sveitsi-ottelussa. Hän törmäsi yhteen sveitsiläispelaajan kanssa ja päät retkahtivat kovassa tärskyssä. Hakala kärsi lievän aivotärähdyksen oireista.

Sunnuntaina Hakalan ei kuitenkaan enää tarvitse vaeltaa Metro-areenan käytävillä. Superhyökkääjä pääsee pukemaan taas Leijona-paidan ylleen ja luistelemaan jäälle tositoimiin, kun edessä on se kaikista tärkein ottelu.

– Vielä ei ketjuja tiedetä, mutta se on sanottu, että tänään puetaan varusteet päälle. Nyt olen sataprosenttisessa kunnossa, Hakala totesi aamun jääharjoituksen jälkeen.

Hakala ei harmittele menneitä, eikä voisi nähdä parempaa paikkaa palata jäälle. Tunne ennen MM-finaalia on kaikin puolin hyvä.

– Aika makea paikka palata. Voi vähän jännittää.

Lähetys Suomen ja Yhdysvaltojen välisestä MM-loppuottelusta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.40. Yle Puhe lähettää loppuottelun suorana lähetyksenä kello 20 alkaen. Kanadan ja Venäjän välistä pronssiottelua voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.40.

Lue myös:

"Tänä iltana toteutamme unelmamme ja voitamme maailmanmestaruuden" – Naisleijonien nuori sukupolvi odottaa MM-finaalia vesi kielellä

Ronjan, Isan,Tanjan ja Nellin tarinat – tässä ennen loppuottelua nautittavaksi herkkupaloja upeista Naisleijonista

Suosittelemme