Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hävisi USA:lle voittolaukauskilpailun jälkeen 1–2.

Petra Nieminen
Kuva: AOP
Sari Sirkkiä-Jarva,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue oli täynnä pettyneitä pelaajia vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen MM-hopeaan päättyneeseen finaaliin. Yksi pettyneimmistä oli kiekon jatkoerässä Yhdysvaltain maaliin saanut Petra Nieminen, jonka osuma kuitenkin pitkän tarkistuksen jälkeen hylättiin. Puhuttavan tilanteen näet täältä.

– Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, niin se on yhtä lailla pelaava pelaaja. Näköjään tuomarit näkivät sen toisin, Nieminen sanoi.

– Videotarkastuksen kautta ei hyväksytty maalia ja pelattiin rankkareille asti. Silloin se on aika lailla kolikonheittoa, kumpi vie voiton ja tällä kertaa se oli jenkit, Nieminen sanoi Yle Urheilulle.

Jo varusteet jäälle heittänyt, maailmanmestaruutta juhlinut Naisleijonat joutui kuitenkin keräämään kasansa ja jatkamaan peliä.

– Tuossa juttelimme, että hoidamme tämän loppuun, mutta emme saaneet kiekkoa maaliin ja sitten se meni rangaistuslaukauskilpailuun.

Vaikka hopea tuntui dramaattisten vaiheiden jälkeen pettymykseltä, arveli suomalaishyökkääjä sen maistuvan myöhemmin.

– Päällimmäinen tunne on harmitus, mutta kyllä sitten sisältä tulee se, kuinka loistava tämä joukkue on, millä pääsimme tänne finaaliin. Se oli meidän ensimmäinen tavoitteemme. Tietysti sitten olisi tullut kulta, mutta tällä kertaa tuli hopea, Nieminen harmitteli

Lue myös:

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Suomen pelaajat ehtivät juhlia jo maailmanmestaruutta, mutta voittomaali hylättiin videotarkistuksen jälkeen

Suosittelemme sinulle