Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen jaksoi raskaan pettymyksenkin hetkellä ylistää pelaajiaan.

Pasi Mustonen
Kuva: AOP
Sami Laine,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustosen mielestä jääkiekon naisten MM-loppuottelu ratkesi tuomarivirheeseen. Yhdysvallat voitti rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 2–1, vaikka Suomi ehti jo jatkoajalla juhlia mestaruutta.

– Olen suunnattoman ylpeä joukkueesta, uskomaton suoritus. Se tapa, millä se päättyi, he (Yhdysvaltojen pelaajat) ovat surullisia, he tietävät, että eivät olisi ansainneet voittoa tuon tuomarivirheen takia. Se tieto, minkä olen saanut, on, että siinä tehtiin tuomarivirhe. Paljon mahdollista, että olen väärässä.

Petra Niemisen jatkoerässä tekemä voittomaali hylättiin siksi, että Jenni Hiirikosken tulkittiin häirinneen Yhdysvaltojen maalivahtia Alex Rigsbytä. Samasta tilanteesta tuomittiin kuitenkin Rigsbylle 2 minuutin rangaistus kampituksesta, mikä ihmetytti Mustosta. Päävalmentaja ilmaisi ottelun jälkeen, että haluaa tehdä protestin.

– En tiedä, onko se mahdollista. Jos on, niin totta kai tämä pitää käsitellä. Jos heidän maalivahti saa jäähyn, niin siinä tapauksessa maali pitää hyväksyä. Onhan se siinä tapauksessa skandaali, Mustonen sanoi.

Vielä erikoisemman tilanteesta teki se, että ottelun tuomaristo antoi Mustosen haastaa tuomion. Sen ei olisi pitänyt olla mahdollista, sillä Suomi oli jo käyttänyt aikalisänsä.

– Hän tuli kysymään, ja sanoin, että haluan haastaa. Hän sanoi okei ja lähti toiselle puolelle. Minä käsitin, että sain haastaa joka tapauksessa, Mustonen kertasi hämmentyneenä.

Käsittämättömästä ratkaisusta huolimatta Mustonen jaksoi jakaa kehuja historialliseen finaalipaikkaan yltäneille pelaajilleen.

– Pitää muistaa, että menimme finaaliin ja pelasimme parhaan pelimme loppuun. Taisteltiin, oltiin jo maailmanmestareita. En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan. Uskomaton ilta, aika vaikea pukea sanoiksi, Mustonen totesi.

– Minä luulen, että meillä on uusi kansan joukkue. Jukolauta, mitä mimmejä meillä on. Naisleijonat on kovaa kamaa.

Lue myös:

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Kommentti: Naisleijonat euforiasta farssin kautta megapettymykseen

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Yle seurasi hetki hetkeltä: Naisleijonien ennenaikaiset voitonjuhlat vaihtuivat katkeraan tappioon, Yhdysvallat vei maailmanmestaruuden uskomattomien käänteiden jälkeen

Suosittelemme