Hyppää sisältöön

Jopa ruotsalaismediat kyseenalaistivat "jääkiekkohistorian suurimman yllätyksen" pilanneen ratkaisun – "Se oli puhdas ryöstö"

Aftonbladetin jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholmin mukaan Naisleijonien maailmanmestaruus olisi ollut jääkiekkohistorian suurin yllätys.

Kuva: Tomi Hänninen

Naisleijonien ja Yhdysvaltojen välinen MM-finaali hakee vertaistaan jääkiekon historiassa. Petra Niemisen hylätty jatkoaikamaali aloitti välittömästi spekulaatiot myös Ruotsissa.

– Suomi oli sensaatiomaisesti maailmanmestari naisten jääkiekossa. Noin kahdeksan minuuttia. Suurin yllätys jääkiekon historiassa – kunnes 2–1-maali hylättiin. Mielestäni se oli puhdas ryöstö, Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm kirjoitti.

– Ymmärrän, että suomalaiset tuntevat olonsa huijatuksi. Se olisi ollut jääkiekkohistorian suurin yllätys, miesten pelit mukaan lukien.

Wennerholm muistutti, että Yhdysvallat ja Kanada olivat tähän mennessä pelanneet jokaisessa 18 aikaisemassa MM-finaalissa. Olympialaisissa Ruotsi pelasi sensaatiomaisesti Kanadaa vastaan finaalissa Torinossa 2006.

– Edes Neuvostoliiton vanha punakone ei ollut lähellä näiden kahden maan (Yhdysvaltojen ja Kanadan) ylivoimaisuutta. Kahden jättiläisen kaataminen ei ole koskaan tuntunut realistiselta. Kukaan ei ole koskaan päässyt näin lähelle kuin Suomi.

Ruotsille Espoon MM-turnaus oli kaikkien aikojen katastrofi. Tappio Japanille merkitsi putoamista B-sarjaan.

– Suomen ja Ruotsin välillä on nyt naisten jääkiekossa valtameri. Ainakin siltä se tuntuu, Wennerholm päätti.

Myös SVT:n jääkiekkotoimittaja Dusan Umicevic puhui ryöstöstä Twitterissä.

– Sen olisi pitänyt olla maali monien asiantuntijoiden mielestä. Joten se oli ryöstö ja tuomariskandaali, hän kirjoitti.

Lue myös:

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Kommentti: Naisleijonat euforiasta farssin kautta megapettymykseen

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa Yle seurasi hetki hetkeltä: Naisleijonien ennenaikaiset voitonjuhlat vaihtuivat katkeraan tappioon, Yhdysvallat vei maailmanmestaruuden uskomattomien käänteiden jälkeen

Suosittelemme sinulle