Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela: "Mitään protestimahdollisuutta säännöt eivät tunne"

Suomen jääkiekkoliiton johto kävi keskusteluja Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa dramaattisen MM-finaalin jälkeen.

Naisleijonat itkee
Kuva: Lehtikuva
Hinni Hirvonen,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisleijonien dramaattinen MM-finaali puhutti hallin käytävillä vielä kauan pelin päättymisen jälkeenkin. Suomen Petra Nieminen sai kiekon jatkoerässä maaliin, mutta videotarkastuksen jälkeen osuma päätettiin hylätä. Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen väläytti jopa protestin mahdollisuutta.

– Kävimme juuri IIHF:n puheilla. Mitään protestimahdollisuutta tälläisessä tilanteessa Kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöt eivät tunne, peli on päättynyt, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi.

– Käytännössä jäällä olleet tuomarit ja videotuomarit näkivät tilanteen eri tavalla. Jäällä tuomarit näkivät, että maalivahti olisi kampittanut meidän pelaajan ja antamassa hänelle jäähyä ja hyväksymässä maalia. Mutta sen jälkeen, kun se menee videotarkastukseen, valta siirtyy videotuomareille, Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen selitti.

– Videotuomarit näkivät, että kyse on maalivahdin häirinnästä ja hylkäsivät maalin.

Tilanteesta tuomittiin kuitenkin jälkeenpäin jäähy maalivahti Alex Rigsbylle.

– Se oli jäällä olevien tuomareiden virhe, että he antoivat jäähyn maalin hylkäämisen jälkeen jäähyn, Nurminen sanoi.

– Se on kuten René Fasel totesi, tulkintakysymys. Se oli aika kova päätös MM-finaalin jatkoajalle kotiyleisön edessä, mutta he olivat sitä mieltä.

Lue myös:

Tasavallan presidenttikin ihmetteli tuomaritoimintaa – IIHF:n René Fasel vastasi suomalaisten kritiikkiin: "Vaikutti siltä, että videojärjestelmä ei ole kovin hyvä"

Suosittelemme sinulle