Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Maailman paras naiskiekkoilijakin oli Suomen maalin kannalla: "Se oli maali" – sosiaalinen media räjähti tukemaan Naisleijonia

Moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti Hayley Wickenheiser tviittasi mielipiteensä hylätystä maalista.

USA-Suomi MM-finaali 2019
Naisleijonien päät painuivat heti ottelun jälkeen, mutta kansa on tukenut heitä kuin maailmanmestareita. Kuva: Tomi Hänninen
Noora Takamäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue joutui sunnuntain myöhäisillan päätteeksi tyytymään MM-hopeaan, vaikka mestaruuskin oli jo tarjolla. Petra Niemisen jatkoerässä tekemä maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen, vaikka Naisleijonat ehti jo juhlia villisti maailmanmestaruutta.

Kotijoukkueen suosikit saivat varauksetonta tukea sosiaalisessa mediassa paitsi maalin hylkäyksen, myös ottelun päättymisen jälkeen. Maailman parhaana naisjääkiekkoilijana pidetty kanadalainen Hayley Wickenheiser oli tviitissään sillä kannalla, että maali olisi pitänyt hyväksyä.

– Se oli maali, Wickenheiser summasi lyhyesti.

Uransa 2017 päättäneellä moninkertaisella olympia- ja MM-mitalistilla on Suomi-kytkös, sillä hän pelasi vuonna 2003 Kirkkonummen Salamoissa miesten Suomi-sarjaa ja Mestistä.

Muusikko Mikko von Hertzen ja jääkiekkoilija Pekka Jormakka olivat legenda Wickenheiserin kanssa samoilla linjoilla.

– Tuntuu naisten puolesta todella pahalta, Jormakka harmitteli.

Vaikka maalin hylkääminen herätti tunteita laidasta laitaan, osattiin Suomen historiallisesta MM-hopeasta olla myös aidosti iloisia. Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen maalivahti Tinja-Riikka Korpela lähetti onnittelut Naisleijonille Twitterissä.

– Joka tapauksessa teitte historiaa ja olette meidän silmissä voittajia ja todellisia sankareita, Korpela tviittasi.

Katso tästä Petra Niemisen hylätty maali:

Lue myös:

Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Jopa ruotsalaismediat kyseenalaistivat "jääkiekkohistorian suurimman yllätyksen" pilanneen ratkaisun – "Se oli puhdas ryöstö"

Tasavallan presidenttikin ihmetteli tuomaritoimintaa – IIHF:n René Fasel vastasi suomalaisten kritiikkiin: "Vaikutti siltä, että videojärjestelmä ei ole kovin hyvä"

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Asiantuntijoiden mukaan Naisleijonat ovat siirtyneet yksittäisistä onnistumisista jatkuvuuteen – "Pelaajat pelasivat aivan ääritasolla ja olivat niin lähellä jotain suurta"

Käsittämätön Räty torjui 93 kertaa pohjoisamerikkalaisia vastaan kahdessa päivässä – loppuratkaisu jäi harmittamaan

Suosittelemme sinulle