Hyppää sisältöön

Journalistiliitto maksaa toimittaja Johanna Vehkoolle tuomitut kulut ostamalla Ville Rannan pilakuvan

Journalistiiiton mielestä Vehkoon saama tuomio tuntuu kohtuuttomalta.

Johanna Vehkoo Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Journalistiliitto on kertonut hankkivansa (siirryt toiseen palveluun) pilapiirtäjä ja sarjakuvataitelija Ville Rannan Junes Lokka -aiheisen alkuperäisteoksen hintaan 7588,80 euroa.

Ranta ilmoitti teoksen olevan kaupan viime viikolla, kun Oulun käräjäoikeus katsoi päätöksessään toimittaja Johanna Vehkoon syyllistyneen oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamiseen.

Teoksesta saamansa voiton Ranta kertoi lahjoittavansa Vehkoolle oikeudenkäyntikulujen maksamista varten.

Vehkoo määrättiin maksamaan sakkoja sekä Lokan oikeudenkäyntikulut. Nämä kulut ovat yhteensä 7588,80 euroa eli täsmälleen sama summa, minkä Journalistiliitto on nyt Rannalle teoksesta maksamassa.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Ahon mukaan Vehkoo on ollut kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomitun Lokan silmätikkuna jo pitkään.

– Vehkoon tuomio tuntuu kohtuuttomalta, kun tietää millaista pitkäkestoista häirintää ja painostusta Lokka on häneen kohdistanut.

Lisää aiheesta:

Toimittaja Johanna Vehkoo sai sakkotuomion Junes Lokan kunnian loukkaamisesta ja hetkeä myöhemmin Lokka sai syytteen kiihottamisesta kansaryhmää vastaan

Toimittaja tuomittiin kunnianloukkauksesta, kun hän kutsui oululaista kaupunginvaltuutettua natsiksi ja rasistiksi

Hanne Aho: ”Vehkoon tuomio tuntuu kohtuuttomalta” (siirryt toiseen palveluun)

Jutun otsikkoa täsmennetty 17.4.2019 klo 17.40

Suosittelemme sinulle