Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Video: Perussuomalaisten tiedotustilaisuus kuumeni – toimittaja kysyi Halla-aholta vanhoista blogiteksteistä, Putkonen keskeytti

Perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa nähtiin erikoinen show, kun Halla-aho ei suostunut vastaamaan toimittajan kysymykseen.

Toimittaja kysyi Halla-aholta vanhoista blogiteksteistä – Putkonen vaati mikrofonin pois
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa nähtiin torstaina erikoinen välikohtaus, kun viestintävastaava Matti Putkonen keskeytti puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vastaamisen toimittajan kysymykseen, eikä vastausta koskaan saatu.

Helsingin Sanomien toimittaja Jarno Hartikainen kysyi Halla-aholta kommenttia hänen vanhoista blogiteksteistään, joiden takia Halla-aho on tuomittu sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hartikainen kysyi Halla-aholta, ovatko blogitekstit nuoren vihaisen miehen kärkkäitä kommentteja, jotka eivät edusta hänen ajatteluaan, vai seisooko hän edelleen tekstinsä takana. Toimittaja perusteli kysymystään aiheen ajankohtaisuudella: koska "vanhat blogitekstit tuntuvat hiertävän neuvotteluja".

Halla-ahon vanhat blogitekstit nosti esille aiemmin sunnuntaina hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) osoituksena hänen ja Halla-ahon "ihmisyyteen liittyvistä näkemyseroista". Rinne palasi Halla-ahon teksteihin uudestaan maanantaina MTV:n haastattelussa pitäen niitä osoituksena arvoeroista.

Tiedotustilaisuudessa Halla-aho aloitti vastaamaan toimittajan kysymykseen, että "on aika vaikeaa ottaa kokoelma kontekstistaan..." viitaten tekstien kontekstista irroittamiseen. Toimittaja Hartikainen keskeytti Halla-ahon ja sanoi, että voi antaa yhden sitaatin esimerkiksi, johon Halla-aho voisi vastata.

Tässä vaiheessa tilanne kärjistyi totaalisesti.

– Ei, ei, ei, Halla-aho sanoi ääntään korottaen ja kehotti Putkosta viemään toimittajalta mikrofonin pois.

Putkonen tuli tilanteeseen väliin ja vaati toimittajalta mikrofonia pois.

– Pistetään poikki sitten. Sä annat nyt kysymyksen, Halla-aho vastaa ja annat mikrofonin tähän eteen pois, Putkonen sanoi.

– Sä noudatat nyt sääntöjä täällä. Me ei käsitellä näitä asioita tässä, Halla-aho sanoi.

Tilanne jatkui niin, että kysymykseen ei saatu ollenkaan vastausta ja tiedotustilaisuus jatkui seuraavilla kysymyksillä.

Voit keskustella artikkelista 18.4 kello 22.00 asti.

Suosittelemme sinulle