Hyppää sisältöön

Ylimääräiset bonusrahat ilahduttivat Naisleijonia, mutta Noora Räty ihmettelee joukkueelle suunniteltuja juhlia – "En halua mitään säälipalkintoja"

Naisleijonien MM-taistelu on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota. Maalivahti Noora Räty sanoo, että kiekkonaiset eivät kaipaa hopeansa sulatteluun sääliä.

Kuva: Tomi Hänninen

Naisleijonien maalivahti Noora Räty on mielissään Jääkiekkoliiton päätöksestä maksaa MM-hopeaa napanneille pelaajille kultamitalin mukaiset bonukset. Pelaajat saavat kukin täten 2000 euroa enemmän kuin mitä aiemmin kerrottiin eli 7000 euroa 5000 euron sijaan.

– Pelaajien puolelta on tullut paljon kiitosta. Emme tosiaan tahkoa rahaa tällä lajilla. Suurin osa pelaajista on jäänyt taloudellisesti tappiolle niistä uhrauksista, mitä on tehty sen eteen, että pelasimme viime vuonna olympialaisissa ja nyt kotikisoissa. Kyllä me kaikki varmasti otamme sen ekstran mielellämme vastaan, puhelimitse tavoitettu Räty sanoo.

Kiinassa edelliset kaksi vuotta ammattilaisena pelannut Räty on ehtinyt sulatella MM-finaalin tapahtumia. Hän kertoo jo maanantaina päätyneensä ajatuksissaan siihen, että arvostaa sitä mitä Naisleijonat saavuttivat kotikisoissa. Hän onkin sitä mieltä, että loppuottelun tulosta pitää kaikesta huolimatta kunnioittaa.

– En halua mitään ihmisten sääliä tai säälipalkintoja. Kunnioitan tulosta, se oli tällä kertaa hopeaa. Emme sitä kultaa jostain syystä kiekkojumalien mielestä ansainneet. Jos olisin miljoonia tienaava NHL-pelaaja, niin en ottaisi (liiton lisäbonusta) vastaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisille palkintorahoja toisin kuin miehille. Miehet saavat mahdollisesta MM-hopeamitalista 12 000 euroa ja kultamitalista 27 000 euroa. Naispelaajien bonukset menevät siis kokonaan Jääkiekkoliiton omasta pussista.

– Moni unohtaa sen faktan, että ero palkintorahoissa on IIHF:n syytä. Pallo pitäisi heittää IIHF:lle, että hei, mitenkäs se tasa-arvo? En sano, että bonusten pitäisi olla samaa luokkaa. Tosiasia on kuitenkin se, että naisten kisat tuovat Jääkiekkoliitolle tappiota ja miesten kisat voittoa. Asia pitää suhteuttaa siihenkin, Räty toteaa.

Naisleijonille suunnitellut juhlat ihmetyttävät

Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi tiistaina, että Naisleijonille aiotaan luovuttaa kultamitalit yksityisin varoin järjestettävässä kansanjuhlassa. Teetettyjen kultamitalien jakaminen on herättänyt myös kritiikkiä. Räty otti itse asiaan kantaa Twitterissä torstaina.

– Jos nyt eka kysyttäis viel meiltä pelaajilta, että halutaanko me tätä vai ei, Räty kirjoitti.

Räty ei halunnut tarkemmin avata, mitä hän kirjoituksellaan tarkoitti. Hän sanoo, että joukkue aikoo lähettää lähipäivinä asiaan liittyvän tiedotteen.

Lue myös:

Jääkiekkoliitto päätti maksaa Naisleijonille kultabonukset – palkintosummat silti kaukana miesten vastaavista

Kansainvälisen jääkiekkoliiton pomo ei olisi hylännyt Naisleijonien maalia: "Monille, myös minulle, se oli maali"

Suosittelemme sinulle