Hyppää sisältöön

ISIS kertoo laajentaneensa Keski-Afrikkaan – väittää taistelijoidensa tappaneen kolme kongolaista sotilasta

Kongon presidentti kertoo maansa liittyvän terrorisminvastaiseen taisteluun.

ISIS kertoo laajentaneensa Afrikan keskiosiin. Terroristijärjestön lippu kuvattuna Irakissa 25. kesäkuuta 2014. Kuva: Mohammed Al-Mosuli / EPA
Markus Heikkilä

Terroristijärjestö ISIS on ilmoittanut perustaneensa hallintoalueen Keski-Afrikkaan, kertoo uutistoimisto AP.

AP siteeraa terroristiorganisaatioiden toimintaa netissä seuraavaa SITE Intelligence Groupia, jonka mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ISIS mainitsee niin kutsutun Keski-Afrikan islamilaisen provinssin.

ISIS väittää taistelijoidensa tappaneen kolme kongolaista sotilasta ja haavoittaneensa viittä muuta Benin kaupungissa Kongon demokraattisessa tasavallassa, lähellä Ugandan rajaa.

Kongon presidentti huolissaan

Kongon presidentti Felix Tshisekedi sanoi huhtikuun alussa amerikkalaisen ajatushautomon Atlantic Councilin (siirryt toiseen palveluun) kokouksessa, että ISIS on uhka hänen valtiolleen. Tshisekedi kertoi Kongon hallituksen liittyvän mukaan terrorismin vastaiseen taisteluun.

– On helppo nähdä mahdollisuus, jossa ISIS laajentaa toimintaansa Afrikkaan ja hyötyy alueen laaja-alaisesta köyhyydestä ja esimerkiksi Benin ja Butembon alueiden kaaoksesta perustaakseen kalifaattinsa, Tshisekedi sanoi.

Hän viittasi sotilastiedustelun tuloksiin, jotka kertoivat sen puolesta, että "islamistinen uhka" juontaa juurensa ugandalaisjohtoisesta militanttiryhmä ADF:stä.

Itäisessä Kongossa on useita kapinallisia ryhmiä, jotka taistelevat mineraalirikkaan alueen hallinnasta.

Suosittelemme sinulle