Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Joonas Pylsy nousi Classicin sankariksi ja vei tamperelaiset voiton päähän mestaruudesta

Classic ja TPS kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Tampereella.

Classic juhlii maalia Turussa.
Kuva: Anssi Koskinen
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Classic palasi miesten Salibandyliigan finaaleissa voittokantaan, kun se löi TPS:n Turussa vakuuttavalla esityksellä 8–3. Classic johtaa finaalisarjaa voitoin 3–1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Classic pääsi yllättämään alivoimalla, kun Oskari Heikkilä löi pallon isäntien verkkoon. Classicin tehokkain oli Joonas Pylsy, joka kahmi pisteet 2+3 ja otti paikan pudotuspelien pistepörssin kärjessä.

– Maltti ja kontrolli seurasivat sitten mukana, ja puolustuspelikin tuli tänään kuntoon. Kaikkiaan viisikkopelimme oli nyt toista luokkaa kuin aikaisemmin. Aikaisempien yhden tai kahden sijasta kaikki viisi pelaajaa olivat nyt mukana tekemässä hyökkäyspelin virtaavuutta ja ajoitukset toimivat, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen kommentoi Ruudun haastattelussa.

TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen valitteli hetkittäisiä vaikeuksia ja toivoi erikoistilanteisiin lisää terävyyttä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä heikko, ja kaveri olisi sen jälkeen voinut johtaa enemmänkin. Piristyttiin toiseen hyvin mutta ei käytetty omaa momentumiamme, ja sitten tuli pieni henkinen lumpsahdus. Siihen 5–2-maaliin saakka pyristeltiin kolmannessa hyvin, ja kyllä toisen ja kolmannen erän pelimme olivat tänään sitä luokkaa, jolla on mahdollista maanantaina voittaa, sanoi Ruotsalainen.

Neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan jahtaavalla Classicilla on mahdollisuus katkaista finaalisarja maanantaina Tampereella.

Lue myös:

TPS:lle historiallinen finaalivoitto – Classic meni nurin Tampereella

TPS:n huima loppukiri ei auttanut – Classic vei toisenkin finaaliottelun

Suosittelemme sinulle