Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Jussi Halla-aho aloittaa kansanedustajan työt heinäkuussa, jatkaa siihen asti Brysselissä

Halla-aho istuu meppikautensa loppuun Euroopan parlamentissa. Hänen mukaansa ratkaisu ei tule vaikuttamaan perussuomalaisten edellytyksiin osallistua hallitustunnusteluihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho saapuu puolueen vaalivalvojaisiin
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho saapuu puolueen vaalivalvojaisiin Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Tulikukka de Fresnes
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho aikoo jatkaa Euroopan parlamentissa sen nykyisen kauden loppuun, eli 2. heinäkuuta asti.

Halla-aho valittiin huhtikuun vaaleissa kansanedustajaksi, joten uuden eduskunnan ja Euroopan parlamentin kaudet menevät päällekkäin runsaan kahden kuukauden ajan.

– Olen päättänyt istua tämän kauden loppuun Euroopan parlamentissa, ja otan kansanedustajan tehtävät muodollisesti vastaan 3.7, Halla-aho kertoi tiedotteessaan maanantaina.

Tuon ajan eduskunnassa Halla-ahoa sijaistaa Helsingin vaalipiirissä varasijalle jäänyt viime kauden kansanedustaja Mika Raatikainen.

Halla-aho perustelee ratkaisua sillä, että hän osallistuu EU-parlamenttiryhmien muodostamista koskeviin neuvotteluihin Brysselissä ennen ja jälkeen EU-vaalipäivän, joka on 26. toukokuuta.

– Näitä tehtäviä helpottaa se, että olen parlamentin jäsen. Vastaavasti nämä velvollisuudet häiritsisivät osallistumistani valiokuntatyöskentelyyn eduskunnassa.

– Tällä ratkaisulla vältetään myös tilanne, että Suomi joutuisi lähettämään tilalleni Euroopan parlamenttiin uuden jäsenen kahdeksi kuukaudeksi aikana, jolloin täysistunto- ja valiokuntatyöskentely on käytännössä jo loppunut, Halla-aho kertoo.

Perussuomalaisten edellytyksiin osallistua kevään hallitustunnusteluihin tai halitusneuvotteluihin ei ratkaisu Halla-ahon mukaan vaikuta.

– Varsinainen poliittinen työ eduskunnassa ei ala ennen hallituksen muodostamista, läsnäoloni kansanedustajana ei liioin ole välttämätön kyseisten kuukausien aikana.

Suosittelemme sinulle