Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kansanedustaja Al-Taee irtisanoutui eduskunnassa Israelia ja Isisiä rinnastaneista kommenteistaan: "Asia on SDP:ssä loppuunkäsitelty"

SDP ilmoitti, ettei puolue hyväksy ihmisten erottelua uskonnon tai etnisen ryhmän takia.

Hussein al-Taee
Hussein al-Taee valittiin SDP.n kansanedustajaksi. Hän sai tiistaina puolueen johdolta kommenteistaan synninpäästön. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n uusi kansanedustaja Hussein al-Taee esitti tiistaina anteeksipyyntönsä myös puolueen eduskuntaryhmälle vanhoista somekirjoituksistaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan ryhmä oli tyytyväinen al-Taeen selvitykseen ja anteeksipyyntöön, ja asia on nyt ryhmässä loppuunkäsitelty.

Lindtman painottaa, ettei SDP voi hyväksyä minkäänlaista ihmisten erottelua uskonnon tai etnisen taustan perusteella.

– Siksikin oli tärkeää, että al-Taee myös ryhmän edessä irtisanoutui vuosien takaisista kommenteistaan. Tämä on edellytys sille, että hän voi nyt kunnolla aloittaa työnsä eduskuntaryhmän jäsenenä, Lindtman viestitti STT:lle.

STT kertoi torstaina, että al-Taee on kommentoinut hyvin kärjekkäästi Lähi-idän tilannetta Facebook-kirjoituksissa vuonna 2014. Hän oli kirjoituksissaan muun muassa vihjaillut, että Israel ja Yhdysvallat ovat kouluttaneet Isis-terroristeja.

– Haluan pyytää anteeksi sitä, että olen rinnastanut Israelin ja Isisin, koska se kommentti on yksiselitteisesti typerä eikä millään tavalla edusta omaa ajatteluani tai arvomaailmaani, al-Taee pahoitteli aiemmin STT:lle.

Lue lisää:

Hussein al-Taee nauttii edelleen CMI:n luottamusta

STT: Eduskuntaan valittu Hussein al-taee pyytää anteeksi vanhoja Facebook-päivityksiään – Rinnasti niissä Israelin ja Isisin

Suosittelemme sinulle