Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Benedek Olah joutui eilen pettymään pöytätenniksen MM-kisoissa, mutta sama vastustaja tulee tänään eteen nelinpelissä: "En löytänyt sen heikkoutta"

Suomen Benedek Olah ja Alex Naumi kohtaavat pöytätenniksen MM-kisoissa keskiviikkona vahvan korealaiskaksikon nelinpelin neljännesvälierissä.

Benedek Olah
Benedek Olah. Kuva: EPA
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Benedek Olahilla on keskiviikkona mahdollisuus päästä kuittaamaan tiistainen kaksinpelitappio korealaista Jeoung Youngsikia vastaan pöytätenniksen MM-kisoissa Unkarissa. Kaksikko kohtaa keskiviikkoiltana nelinpelissä ja panoksena on paikka kahdeksan parhaan joukkossa. Maailmanlistan sijalla 22 majaileva Youngsik kukisti tiistaina kaksinpelin toisella kierroksella Olahlin erävoitoin 4–1 (11–8, 11–7, 11–5, 6–11, 11–8.)

Maailmanlistalla sijalla 72. oleva Olah pyrkii nyt nollamaan pettymyksen kaksinpelissä ja siirtämään ajatukset vain tähän päivään. Tiistainen ottelu oli suomalaiselle raskas.

– Se oli vaikea peli. En löytänyt sen heikkoutta. Kaveri oli toisaalta todella hyvä ja voi päästä neljän parhaan joukkoon, Olah kertoo Yle Urheilulle.

Tiistaipäivän aikataulu oli suomalaiselle täyteen ahdattu, joka vaikutti Olahin mukaan selvästi illan peliesitykseen. 14.10 ja 17.15 pelatut ottelut olivat syöneet miehen suurimmat paukut. Takana oli 13 erää pöytätennistä ennen toisen kierroksen iltapeliä.

– Ei ollut paras lataus. Tuli juoksua peli pelin jälkeen. Se oli vähän liian tiukka aikataulu tuohon. Nyt vaan aamupalaa ja ottamaan aurinkoa ja nollataan eilinen, Olah suunnittelee.

"Videoita katsellaan, levätään ja koitetaan löytää se heikkous"

Alex Naumin kanssa nelipelissä 16 joukkoon yltänyt Olah aikoo kuluttaa keskiviikkopäivän flow-tilaa hakien ja korealaisen heikkoutta löytäen. Olah ja Naumi selvittivät tiensä neljännesvälieriin tiistaina kukistamalla ranskalaiskaksikko Can Akkuzu / Alexandre Cassin 4–3.

Korealaisia Jeoung Youngsikia ja Lee Sangsua vastaan Naumi ja Olah pyrkivät laatimaan pelisuunnitelman iltapäivällä.

– Olemme katsoneet, miten ne pelaavat nelinpeliä. Videoita katsellaan, levätään ja koitetaan löytää se heikkous, Olah avaa pelipäivän ohjelmaa.

Olah on ollut vaikuttunut asiaparinsa Naumin otteista MM-turnauksessa Budabestissa. Yhteispeli ja kommunikaatio ovat pelanneet.

– Alex on pelannut mainiosti nelinpelissä, hattu pois siitä. Hän on tehnyt kentällä, miten olen sanonut.

Ennen pöytätenniksen MM-kisoja Olah kertoi, että on tehnyt turhaa työtä, jos ei pääse kaksinpelissä toiselta kierrokselta jatkoon. Nyt mies näkee asian hieman eri tavalla.

– Turhaa työtä ei ole. Niin paljon olen työtä tehnyt, että kyllä se joskus tulee ulos, Olah summaa.

Unkarilaistaustainen Olah on mielissään siitä, että suomalaisia on löytänyt kisapaikalle kannustamaan. Ja ääntä on lähtenyt.

– Kovaa huutoa oli ja se oli sairaan nättiä. On se todella mukavaa, Olah myhäilee.

Benedek Olah ja Alex Naumi kohtaavat Jeoung Youngsikin ja Lee Sangsuan kello 19.45.

Lue myös:

Benedek Olah taipui korealaisen kyydissä, Olahin ja Naumin taistot jatkuvat vielä nelinpelissä

Budapestissa kotikentällään taisteleva Suomen pöytätennisässä Benedek Olah on valmis MM-kisoihin: ”Jos voitan vain ensimmäisen pelin, olen tehnyt turhaa työtä”

Suosittelemme