Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Miltä kuulostaa saamen kielen pikaoppitunti, entä miten lemmikki voi auttaa koulunkäynnissä? Katso video Ylen uutisluokkalaisten verkkolähetyksestä

Tänään torstaina on vietetty Ylellä Uutisluokan päivää. Sen yhtenä osana nuoret pääsivät tekemään yhdessä yleläisten kanssa suoraa lähetystä Yle Areenaan.

Uutisluokan suora lähetys
Ilona Koivisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Järjestyksessään viidentenä Uutisluokan päivänä tänään torstaina nuoret ja heidän itse tekemänsä sisällöt ovat näkyneet ja kuuluneet lukuisissa Ylen lähetyksissä.

Yksi osa Uutisluokan päivää oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa nuorten ja yleläisten yhteisponnistuksena toteutettu suora verkkolähetys.

Lähetyksessä nähtiin uutisluokkien työn tuloksia aina Inarista Espooseen saakka. Voit katsoa tallenteen lähetyksestä jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Pohjoisessa mönkijät ja moottorikelkat ovat tärkeä osa koululaisten elämää, Aalto-yliopiston naapurissa opiskelevia nuoria mietityttävät tulevaisuuden opintomahdollisuudet. Kuopiossa koululaiset pohtivat lemmikkien vaikutusta koulumenestykseen.

Oppilaat ovat itse valinneet heitä kiinnostavat aiheet ja haastateltavat lähetykseen. Mukana tekijöissä on lapsia ja nuoria alakouluikäisestä lukioikäiseen saakka.

Lue lisää:

Koululaiset eivät kaipaa ilmastotuskaa vaan parempaa opetusta ilmastoasioista! – Nuoret äänessä Ylen kanavilla Uutisluokan päivänä 25.4.

Suosittelemme sinulle