Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

11-kertainen Sveitsin mestarijoukkue kahmii suomalaisia salibandytähtiä – Krister Savonen liittyy Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen seuraksi

Maajoukkuepelaaja Savonen pelasi Classicissa yhdeksän kautta.

Krister Savonen Champions Cupissa Gävlessä 2019.
Krister Savonen. Kuva: IFF
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten salibandymaajoukkueen Krister Savonen siirtyy Tampereen Classicista ensi kaudeksi sveitsiläiseen SV Wiler-Ersigeniin yksivuotisella sopimuksella, sisältäen option lisävuodesta.

Suomen mestaruutta Classicin riveissä maanantaina juhlinut Savonen ei pelannut Salibandyliigan viimeisessä kahdessa ottelussa jalkavamman takia. Savosen Classic-seuratoveri, maajoukkuehyökkääjä Joonas Pylsy, on siirtymässä samaan Sveitsin liigan joukkueeseen ensi vuodeksi. Joukkueessa pelaa ennestään maajoukkuepuolustaja Tatu Väänänen.

– Kauden mittaan alkoi tuntua, että on aika kokeilla uusia haasteita, kun on voittanut Classicissa ja maajoukkueessa kaiken mahdollisen, Savonen kertoo sveitsiläisseuran tiedotteessa.

Savonen on hallitseva maailmanmestari, seurajoukkueiden Champions Cupin mestari, Salibandyliigan mestari ja Suomen Cupin mestari. Wiler on 11-kertainen Sveitsin mestari.

– Olen kuullut Sveitsissä pelanneilta tutuilta paljon maan hyvistä puolista, ja Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen pelaaminen samassa joukkueessa teki päätöksestä vielä helpomman, Savonen täsmentää.

24-vuotias Savonen on edustanut Salibandyliigassa Classicia peräti yhdeksän kauden ajan ja ollut mukana neljän perättäisen mestaruuden lisäksi vuoden 2014 hopea- ja 2013 pronssijoukkueissa. Maajoukkue-edustuksia Savonen on kerännyt 43 maaottelun verran ja kerännyt tehot 13+15=28.

Lue myös:

Classicille jälleen mestaruus – nyt ensimmäinen kotiyleisön edessä

Joonas Pylsy nousi Classicin sankariksi ja vei tamperelaiset voiton päähän mestaruudesta

Suosittelemme sinulle