Hyppää sisältöön

Toimittaja Lyra McKee haudataan Belfastissa – paikalla myös May, Corbyn ja Higgins

McKeen kumppani Sara Canning on pyytänyt hautajaisvieraita pukeutumaan Harry Potter -teeman mukaisesti, koska McKee oli fani.

Suuri joukko ihmisiä.
Ihmisiä saapumassa Lyra McKeen hautajaisiin St Annen katedraqaliin Belfastissa.
Katriina Töyrylä

Pohjois-Irlannissa torstaina ammuttu toimittaja Lyra McKee haudataan tänään Belfastissa.

Hautajaisvieraina on paitsi McKeen ystäviä ja kollegoja, myös Britannian ja Irlannin johtavia poliitikkoja.

St Annen katedraalissa iltapäivällä alkaneeseen hautajaisseremoniaan ovat saapuneet muun muassa Britannian pääministeri Theresa May ja oppositiossa olevan työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn sekä Irlannin presidentti Michael D. Higgins ja pääministeri Leo Varadkar.

Kaksi hautajaisvierasta Harry Potter -teemaisessa t-paidassa.
Osa hautajaisvieraista noudatti Lyra McKeen kumppanin kehotusta pukeutua McKeen fanittaman Harry Potterin teemaan sopivasti. Vierailla on muun muassa t-paitoja, joissa lukee #teamlyra sekä Hufflepuff eli Puuskupuh, joka on yksi Tylypahkan koulun neljästä tuvasta. Kuva: Arthur Carron / EPA-EFE

McKeen kumppani Sara Canning on pyytänyt hautajaisvieraita pukeutumaan Harry Potter tai supersankari-teemojen mukaisesti, koska McKee oli hahmojen fani. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) moni McKeen ystävä tai kollega onkin tullut paikalle esimerkiksi Harry Potter -t-paidassa tai -huivissa.

Hautajaisiin odotettiin myös Pohjois-Irlannin kuuden pääpuolueen edustajia. Puolueet ovat tuominneet McKeen murhan yhteisessä lausunossaan.

Lyra McKee, Pohjois-Irlantilainen toimittaja joka kuoli Londonderryn mellakassa 18. huhtikuuta.
Toimittaja Lyra McKee Kuva: Jess Lowe / AOP

Tasavaltalaisryhmä Uusi IRA on tunnustanut jäsenensä ampuneen McKeen. McKee sai surmansa, kun ampuja tulitti summittaisesti poliiseja mellakan yhteydessä Derbyn kaupungissa. Uusi IRA on pyytänyt McKeen ampumista anteeksi tämän perheeltä ja ystäviltä.

Suosittelemme sinulle