Hyppää sisältöön

Toimittajalta: Youtube on pilalla – Katso tästä miksi

Mitä tapahtui vanhalle Youtubelle, jossa kahden kilon siika ui vapaana? Toimittaja Teemu Hallamaa kertoo videolla.

Youtube on pilalla, kertoo toimittajan kommentti.
Teemu Hallamaa

Lähes päivälleen tasan 14 vuotta sitten 25-vuotias Jawed Karim julkaisee lyhyen videon juuri perustamalleen internet-sivulle. San Diegon eläintarhassa kuvattu pätkästä (siirryt toiseen palveluun) tulee ensimmäinen Youtube-sivustolle ladattu video. Pari tuntia myöhemmin sivustolle ladataan toinen video (siirryt toiseen palveluun). Tämän jälkeen kukaan ei enää pysy mukana laskuissa.

Tänä päivänä sivustolle ladataan 500 tuntia videota joka minuutti.

Vuosien vyöryessä Youtube on muuttunut pienestä videosivustosta yhdeksi maailman suurimmista sosiaalisen median palveluista. Samalla se on synnyttänyt uuden sisällöntuotantokulttuurin, josta on noussut tähtiä muusikoiden ja näyttelijöiden rinnalle.

Tubettajat muuttivat Youtuben hassuista kissavideoista päiväkirjamerkintöihin, joissa arkiset asiat saavat suuria merkityksiä ja merkittävät asiat arkisia näkökulmia. Jo tässä oli monelle kestettävää.

Nyt kuitenkin suuret mediayhtiöt ovat syrjäyttämässä tubettajat samalla, kun itse sivusto kipuilee räjähdysmäisesti lisääntyvän vihasisällön kanssa (siirryt toiseen palveluun). Yllä olevalla videolla kerron, miksi ennen Youtubessa oli kunnollista.

Tätä juttua tehtiin näiden klassikoiden voimalla:

Lue myös:

Youtuben suurin tähti PewDiePie ja intialainen mediajätti ottavat yhteen kamppailussa, jossa tiivistyy koko Youtuben tulevaisuus

Jutun kommentointimahdollisuus on auki klo 22.00 saakka. Tervetuloa mukaan.

Suosittelemme sinulle