Hyppää sisältöön

Joukkuevoimistelussa tehdään suomalaishistoriaa – Veikko Pulkki otti rohkean hypyn naisten rinnalle

Suomessa on saatu nauttia joukkuevoimistelun menestyksestä useiden naisjoukkueiden saavuttamien MM-mitalien ansiosta. Nyt Sport Club Vantaan riveistä löytyy lajin ensimmäinen suomalainen sekajoukkue. 

Sport Club Vantaan joukkue kuvassa
Sport Club Vantaan kisajoukkue yhteiskuvassa. Kuva: Marika Aho
Marika Aho

19-vuotias Veikko Pulkki otti rohkean hypyn uuden lajin pariin, kun häntä pyydettiin mukaan Suomen ensimmäiseen joukkuevoimistelun sekajoukkueeseen. Balettia ja tanssia harrastavan nuoren miehen mukaan houkuttelu ei ollut vaikeaa.

– Joukkueemme kapteeni Katarina Häkkä kysyi minulta loppukesästä, että haluaisinko lähteä joukkuevoimisteluun mukaan ja minusta tulisi Suomen ensimmäinen miesjoukkuevoimistelija. Ajattelin heti, että totta kai, koska olin aina pienempänä miettinyt kuinka epäreilua on, kun miehet eivät voi harrastaa rytmistä tai joukkuevoimistelua, Pulkki kertoo.

SC Vantaan sekajoukkueessa on mukana seitsemän naista ja yksi mies. Kaikilla naisilla on joukkuevoimistelutausta, ja osa on kilpaillut naisten joukkueissa huipulla asti. Pulkki on kuitenkin sulautunut hyvin joukkueeseen.

– Onhan tämä ihan erilaista kuin mitä olen aiemmin tehnyt, mutta kun treenaa kovaa, niin kyllä kaikki sujuu. Haastavinta ovat olleet liikkuvuusasiat, kun voimistelussa vaaditaan liikkuvuutta, miettii Pulkki.

Joukkueen valmennuksesta vastaavat voimistelijat yhdessä, mutta yksi päävastuun kantajista on Pulkinkin mukaan houkutellut Häkkä.

– Pulkki on sopeutunut hienosti joukkueeseemme. Haluamme nauttia voimistelusta ja meillä on tosi hyvä yhteishenki, Häkkä kertoo joukkueen vahvuuksista.

Mitali mielessä ensimmäisiin suuriin kisoihin

Toukokuussa joukkue pääsee näyttämään taitojaan Espanjassa joukkuevoimistelun MM-kisojen yhteydessä järjestettävässä IFAGG Trophy -kisassa. Kilpailu on epävirallinen MM-taisto, koska sekajoukkueiden kilpailulla ei vielä ole virallista MM-arvoa. Vantaan joukkueen haastajia tulee kilpailuihin Espanjasta, Brasiliasta ja Unkarista.

– Tosi mielenkiintoinen tapahtuma on tulossa, kun emme ole aiemmin kohdanneet näitä toisia joukkueita, mutta lähdemme hakemaan mahdollisimman kirkasta mitalia kisoista, Häkkä avaa joukkueen tavoitteita.

– Tämä sekajoukkueprojekti on ollut hieno ja olemme saaneet jo nyt tosi paljon kannustusta esimerkiksi somen kautta, iloitsee Häkkä.

Veikko Pulkki tekee historiaa ensimmäisenä miehenä joukkuevoimistelun joukkueessa, mutta hänellä on terveisiä muillekin pojille, joita laji kiinnostaa.

– Ehdottomasti vaan kokeilemaan, ei siinä mitään menetä! Olen mielelläni Suomen ensimmäinen miesjoukkuevoimistelija, mutta toivottavasti en viimeinen. Haluaisin myös, että seurat ottaisivat tästä asiasta koppia, jotta saataisiin poikia ja miehiä lisää mukaan lajin parin, Pulkki kehottaa.

Lue lisää:

Suomalaiset jälleen mitaleilla joukkuevoimistelun maailmancupissa – Minetit paransi hienosti finaalipäivänä

Suosittelemme sinulle