Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mielenosoitusmeininkiä: Eduskunnan turvamiehet poistivat ikkunaplakaatit työhuoneisiin muuttaneilta

Turvallisuusyksikkö oli saanut useita yhteydenottoja askarrelluista iskulauseista näyttävällä paikalla.

eduskuntatalo
Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunnan turvallisuusyksikkö kävi perjantaina poistamassa kylttejä, joita oli ilmestynyt ikkunoihin kansanedustajien ja muun puolueväen muuttaessa työhuoneisiinsa. Yhdessä kyltissä vaadittiin vahvaa ilmastolakia ja toisessa vaadittiin Suomen rajoja kiinni.

Työhuoneiden ikkunat antavat Pikkuparlamentin sisätilaan, jossa toimii ravintola.

– En muista, että tällaista olisi ollut 18 vuodessa, sanoo pitkän uran Eduskuntatalolla tehnyt turvallisuusesimies Lasse Jartti. Hän määräsi plakaatit poistettaviksi näkyviltä soveliaisuuden takia.

Turvallisuusyksikkö oli saanut lappusista useita yhteydenottoja. Sebastian Tynkkysen (ps.) Rajat kiinni -kyltti ehti olla ikkunassa yhden päivän.

Tynkkynen sanoi Ylelle pistävänsä kylttinsä välittömästi taas esille, jos joku muu esittää ikkunassaan "punavihreää propagandaa".

Ilmastolakikyltti oli vasemmistoliiton eduskuntasihteerin Laura Koskisen. Hän vastaa puolueensa ilmastopolitiikasta. Koskinen pani kyltin ja toisenkin viestin, metsähallituslakia kommentoivan "kansallisomaisuutemme ei ole kaupan" näkyville arvionsa mukaan noin viikkoa aiemmin.

– En tiennyt, että näin ei saa tehdä. En ole ollenkaan närkästynyt, tietenkin heti poistin, Koskinen sanoo määräyksestä. Hän ei ollut kuullut eikä nähnyt Tynkkysen kylttiä.

Koskinen on saanut ilmastopuhekuplan lahjaksi ja muistelee, että se olisi ollut toisesta työhuoneesta näkyvillä Pikkuparlamentin ravintolaan jo viime vaalikauden aikaan.

Korjaus 26.4. klo 18.47: Eduskunnan turvallisuusesimies on Lasse Jartti, ei Jarppi, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Suosittelemme