Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

HPK:n päävalmentaja selitti omituista päätöstään ratkaisuhetkillä – maalivahti myönsi yrittäneensä huijata: "Kaikki pitää yrittää"

Kärppien Jasper Lindstenin 2–2-tasoitus oli neljännen SM-liigafinaalin puhutuin tapahtuma.

Emil Larmi
HPK:n maalivahti Emil Larmi otti piikkiinsä kaikki HPK:n takaiskumaalit. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

HÄMEENLINNA. Kärpät voitti jääkiekon SM-liigan neljännessä finaalissa HPK:n ja tasoitti loppuottelusarjan.

Yksi Kärppien 4–2-voittoon päättyneen ottelun käännekohdista oli Kärppien Jasper Lindstenin 2–2-tasoitus, jota tarkistettiin pitkään videolta.

Lindsten laukoi kiekon nollakulmasta maalille ja kiekko lipui HPK-maalivahti Emil Larmin patjan mukana maaliin. Aluksi oli vaikea nähdä, menikö kiekko maaliin.

– Se oli senteistä kiinni, miten päin se pomppi. Tiesin, että se meni maaliin. Toivoin vain parasta, ettei se mistään näkyisi. Kyllä siinä oikeus toteutui, Larmi kertasi.

Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta epäili, että Larmi yritti huijata videoilta tilanteita tarkistavaa tilannehuonetta. Larmi laittoi räpylänsä maalin ulkopuolelle ja näytti siltä, että hän yritti estää kameraa näkemästä kiekkoa.

– En myönnä mitään, Larmi vastasi, kun Yle Urheilu kysyi asiasta ottelun jälkeen.

Eli taisit yrittää huijata kameroita?

– Kaikki pitää yrittää tällaisessa ottelussa, Larmi myönsi.

Tilanteen voi katsoa alla olevalta videolta.

"Siinä oli osuma meidän maalivahtiin"

Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Seuraavaksi nähtiin mielenkiintoinen käänne, kun HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen käytti valmentajan haaston tilanteessa.

Valmentajan haastolla voi tarkistaa maalivahdin häirintää, mutta kyseisessä tilanteesta sellaista ei ollut nähtävissä. Maalin edestä luistellut Kärppien pelaaja hipaisi HPK:n Larmia.

Pennanen selitti ratkaisuaan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Siinä oli osuma meidän maalivahtiin ennen maalia. Näillä nykytulkinnoilla mieluummin haastan tuollaisen, kun jätän haastamatta. Siinä oli pikkuosuma, Pennanen sanoi.

Sekä Pennanen että Larmi olivat sitä mieltä, että Lindstenin maali ei ratkaissut ottelua, vaikka Kärpät otti tasoituksen jälkeen ottelun hallintaansa ja voitti 4–2.

– Maalin hinta omiin oli vähän halpa. Meillä oli paikat myös tehdä muutama maali lisää, mutta ei tehty. Kärpät voitti tänään ansaitusti, Pennanen totesi.

Tasatilanteessa 2–2 oleva ottelusarja jatkuu maanantaina Oulussa.

Lue myös:

Kärppien tasoitusta tarkisteltiin huolella! Maalivahti yritti huijata kameroita todella ovelalla tempullaan – HPK:n päävalmentajalta ihmeellinen ratkaisu

Kärpät tasoitti SM-liigan finaalit! Yllätysratkaisija iski HPK:n verkkoon kaksi maalia

"Kuopion Timo Jutila" sai Rinkelinmäen mylvimään – Osala tasoitti alivoimalla: "Henkilökohtaiset onnistumiset ovat ihan sama"

Suosittelemme